Prima pagină » Eveniment-Social » Facultatea de Automatică și Calculatoare din Iași organizează manifestarea internațională „25-th International Conference on System Theory, Control and Computing ICSTCC 2021”
Facultatea de Automatică și Calculatoare din Iași organizează manifestarea internațională

Facultatea de Automatică și Calculatoare din Iași organizează manifestarea internațională „25-th International Conference on System Theory, Control and Computing ICSTCC 2021”

18 oct. 2021, 02:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

Facultatea de Automatică și Calculatoare de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași organizează, în perioada 20 – 23 octombrie 2021, manifestarea internațională intitulată „25-th International Conference on System Theory, Control and Computing ICSTCC 2021”

La Universitatea Tehnică (TUIAȘI) „Gheorghe Asachi” din Iași și prin Facultatea de Automatică și Calculatoare (AC) are loc manifestarea internațională intitulată „25-th International Conference on System Theory, Control and Computing ICSTCC 2021”. Aceasta este programată între 20 – 23 octombrie 2021. Evenimentul este organizat în parteneriat cu alte patru facultăți cu același profil din țară: Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică de la Universitatea din Craiova; Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați; Facultatea de Automatică și Calculatoare de la Universitatea Politehnică din Timișoara; Facultatea de Automatică și Calculatoare de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Sunt prezenți cercetători din mediul academic și din industrie pentru a prezenta cercetări recente din aceste domenii în plină dezvoltare

Având prima ediție în 2011, în acest format care reunește acum patru manifestări științifice organizate anterior în mod independent de către facultățile partenere, conferința ICSTCC se dorește a fi un forum multidisciplinar pentru specialiști din domeniile Teoria Sistemelor, Automatică și Robotică, Știința și Ingineria Calculatoarelor, adunând împreună cercetători din mediul academic și din industrie pentru a prezenta cercetări recente din aceste domenii în plină dezvoltare. Conferința este co-sponsorizată tehnic de Control Systems Society din cadrul IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineering), cea mai prestigioasă societate internațională din domeniul ingineriei electrice.

În ciuda provocărilor puse de situația curentă, la conferință sunt așteptați să participe fizic reprezentanți din țară și din străinătate

Din cauza condițiilor curente, punând siguranța participanților mai presus de orice, în acest an conferința se va desfășura în mod hibrid. Deschiderea oficială va avea loc miercuri, 20 octombrie 2021, începând de la ora 11:00, în sala „Henri Coandă” a Palatului Culturii din Iași, după care sesiunile conferinței se vor desfășura la centrul de conferințe Palas. În ciuda provocărilor puse de situația curentă, la conferință sunt așteptați să participe fizic reprezentanți din țară și din străinătate. Toate sesiunile vor fi transmite on-line pentru a facilita participarea la conferință a autorilor care nu au putut călători din cauza restricțiilor existente.

Proiectul CNFIS-FDI-2021-0426, Internaționalizare prin Multiculturalism și Oportunități de Valorizare a Experiențelor (I-Move), eveniment on-line

Pe de altă parte, Prorectoratul Relații Internționale și Consiliul Studiilor Universitare de Doctorat (CSUD) din Universitatea Tehnică din Iași organizează în cadrul proiectul CNFIS-FDI-2021-0426, Internaționalizare prin Multiculturalism și Oportunități de Valorizare a Experiențelor (I-Move), evenimentul on-line „TUIAȘI pHd completion training”. Startul se dă astăzi, 18 octombrie, și se încheie pe 28 octombrie 2021. Adresate atât proaspeților doctoranzi TUIAȘI, cât și celor care au depășit primii pași și au început să adune „ingredientele” pentru cercetarea doctorală, webinariile din cadrul acestui eveniment propun abordarea mai multor subiecte cu o tematică diversă, pentru dobândirea de noi competențe în vederea susținerii cu succes a tezei de doctorat.

Unul dintre obiectivele CSUD a fost, încă de anul trecut, crearea și implementarea unor seminarii de training on-line pentru studenții doctoranzi de la TUIAȘI, în special în contextul digitalizării procesului de învățare și training. Pe parcursul anului universitar 2020-2021 au fost propuse studenților doctoranzi 6 seminarii on-line, care au înregistrat un număr foarte mare de participanți și un interes crescut din partea acestora.

„În urma discuțiilor cu studenții noștri s-a născut ideea creării unei platforme cu caracter permanent, prin intermediul căreia vor fi abordate tematici de interes major și care găzduiește, în premieră, atât în TUIAȘI, cât și pe plan național, prelegeri ale unor traineri din străinătate, personalități recunoscute la nivel internațional”, a declarat prof. univ. dr. ing. Alina Adriana Minea, director al Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat din cadrul Politehnicii ieșene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *