Prima pagină » National » Facturile uriaşe la energie au determinat un bărbat din Lugoj să îşi ia viaţa
Facturile uriaşe la energie au determinat un bărbat din Lugoj să îşi ia viaţa

Facturile uriaşe la energie au determinat un bărbat din Lugoj să îşi ia viaţa

15 feb. 2022, 14:58,
BZI.ro, în National

Un bărbat din Lugoj, de 67 de ani și-a pus capăt zilelor, din cauza facturii primite la energie electrică. Se pare că acesta primise o factură în valoare de 400 de lei, ceea ce era cu mult peste bugetul său lunar.

Reamintim, cei de la ANPC au precizat că s-a pus la dispoziția consumatorilor un nou număr de telefon, respectiv 0790.219.551, unde sunt aşteptate mesajele scrise şi imaginile care să sesizeze nereguli cu caracter de urgenţă, în raport cu respectarea drepturilor consumatorilor.

Un bărbat din Lugoj şi-a luat viaţa din cauza facturilor prea mari

Bărbatul din Lugoj, a fost găsit mort chiar de proprietarul apartamentului în care locuia cu chirie, după ce nu a mai răspuns la telefon.

Se pare că bărbatul avea o pensie foarte mică. Mai mult decât atât, din cauza unor împrumuturi bancare mai vechi, acesta avea și o poprire pe cont. Practic, într-o lună îi rămânea nu mai mult de 300 de lei.

Având în vedere că zilele trecute acesta s-ar fi plâns apropiaţilor de faptul că nu are bani să îşi plătească factura la energie electrică, i-a determinat pe aceştia să ia în calcul posibilitatea ca acesta să fi fost motivul sinuciderii. Bărbatul a fost găsit spânzurat de cuierul din holul apartamentului.

Din primele informații, se pare că valoarea facturii primite de bărbat era de 400 de lei, o sumă mult prea mare pentru veniturile acestuia. Acum, Poliția a deschis o anchetă în acest caz, ținând cont de faptul că bărbatul nu a lăsat un bilet de adio.

Facturile exagerate la energia electrică au condus la gesturi disperate

Un alt bărbat, de data aceasta din Gorj, a vrut să se sinucidă după ce a văzut factura la curent electric. Fiul acestuia l-a contactat telefonic pe primarul comunei, iar edilul le-a promis că va găsi o soluție la această problemă. Gorjeanul a vrut să-și pună capăt zilelor deoarece  factura depășea cu mult posibilitățile sale financiare.

Factura bărbatului era în valoare de 800 de lei, sumă pe care acesta nu o deține deoarece câștigul lunar al acestuia este de 120 de lei, bani proveniți din ajutorul social. După ce a primit factura, bărbatul a încercat să se înjunghie, dar rana a fost una superficială și nu i-a pus viața în pericol. În urma acestui incident, fiul victimei l-a contactat pe primarul din comună. Pentru a liniști familia îngrijorată, edilul a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a-l ajuta pe bărbat. Când a ajuns la domiciliul victimei, aceasta i-a spus că nu mai mare cu ce trăi.  Înainte de a pleca, primarul i-a promis că va găsi o soluție pentru a remedia această problemă.

La gesturi disperate a ajuns și un primar din Flămânzi, județul Botoșani, ce a sistat iluminatul stradal între orele 23:00 şi 4:00, după ce facturile la curent au crescut de patru ori. Potrivit primarului Dan Oloeriu, în luna decembrie 2021, administraţia publică a primit o factură pentru energie electrică de 59.000 de lei, În condiţiile în care în luna ianuarie a anului trecut cheltuielile pentru electricitate au fost de 14.000 de lei.

Situația creșterilor din ultima perioadă a facturilor este una extrem de îngrijorătoare, de vreme ce tot mai multe persoane ajung să recurgă la gesturi disperate pentru a se vedea scăpați de acest calvar, precum și gestul bărbatului din Lugoj, de 67 de ani ce și-a pus capăt zilelor, din cauza facturii primite la energie electrică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *