Prima pagină » National » Facturi uriașe la gaze și energie electrică pentru Palatul Cotroceni. Cât trebuie să plătească Administrația prezidențială

Facturi uriașe la gaze și energie electrică pentru Palatul Cotroceni. Cât trebuie să plătească Administrația prezidențială

21 ian. 2022, 10:00,
BZI.ro, în National

Au fost emise facturi uriașe pentru utilitățile de la Palatul Cotroceni. Dintre cele două, cea mai scumpă a fost cea de la gaz.Majorările preţurilor la utilități au fost resimţite şi de Administraţia Prezidenţială.  Cheltuielile de pe luna decembrie se ridică la zeci de mii de euro.

Suma pe care Administrația Prezidențială trebuie să o plătească pentru utilități depășește suma de 10.000 de euro. Cu toate acestea, facturile de la Palatul Parlamentului sunt mult mai scumpe.

Facturi uriașe pentru Palatul Cotroceni

Administrația Prezidențială nu este scutită de majorări la electricitate și gaze. Palatul Cotroceni a avut parte de o creștere a consumului la gaze și energie electrică.

Cea mai mare scumpire a fost în cazul facturii de la gaze, care aproape s-a dublat. În total, facturile la curent şi gaze se ridică la câteva zeci de mii de euro. Pe lunile noiembrie și decembrie, Palatul Cotroceni a plătit 16.501/respectiv 16.500 euro pentru factura la electricitate. În cazul facturilor la gaze, sumele sunt cu mult mai mari: 23.109 euro pe luna noiembrie și 34.148 pentru decembrie.

Românii nu pot plăti facturile uriașe

În ultimul timp, românii au primit facturi majorate, pe care mulți dintre ei nu și-au permis să le plătească.

George Stelian Lakatos, un bărbat din Năsăud, a primit o factură de 5000 lei la gaze. Bărbatul este pesionar și are un venit de 1000 de lei, fapt pentru care îi este imposibil să achite această sumă exagerată. De asemenea, nu a beneficiat de factură plafonată. Singura soluție pe care o vede în acest moment este să  treacă la încălzirea cu lemne.

„Factura este la gaze. Avem aproximativ 180 de metri pătraţi. Cum să reacţionăm? De unde să plătim? Banii ăştia sunt deja exageraţi. În trecut, am plătit 800 – 1000 de lei şi acum ne-a venit 5000 de lei. Şi nici factură plafonată nu avem.

La toţi a venit factura plafonată, la noi nu a venit. Ce venituri să avem? De unde să putem plăit? Avem o pensie de 1000 de lei. Ce variante să avem? Să ne deconectăm şi să mergem pe lemne.” a declarat George Stelian Lakatos într-un interviu televizat

Oamenii apelează la gesturi disperate

Săptămâna aceasta, un bărbat din Gorj a vrut să se sinucidă după ce a primit factura la curent electric. Gorjeanul a apelat la acest gest disperat deoarece factura depășea cu mult posibilitățile sale financiare. Fiul acestuia l-a contactat telefonic pe primarul comunei, iar edilul le-a promis că va găsi o soluție la această problemă.

”Aseară am primit un telefon de la fiul acestui cetățean în care acestea îmi spunea să vin repede pentru că tatăl lui vrea să se omoare, se înțepase cu cuțitul. I-am spus copilului să stea liniștit pentru că venim. Noi avem un centru medical în comună care funcționează și pe timp de noapte. Am mers, am luat medicul și asistenta, am mers la cetățean acasă.
Acesta se înțepase cu cuțitul și plângea. Problema este gravă din alt punct de vedere. I-am promis că vom găsi o situație, pentru că mi-a spus că nu mai are cu ce trăi”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea

Cazul acesta nu este unul izolat: un alt român a făcut infarct, după ce a aflat sumele pe care trebuie să le plătească. În noul val de scumpiri, prețurile la gaze naturale au crescut cu peste 40%.

Judecata soților Ceaușescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *