Prima pagină » Actualitate » Facturi mai mari la energie de anul viitor: Ce categorii de români vor plăti mai mult, potrivit ministrului Burduja
Facturi mai mari la energie de anul viitor: Ce categorii de români vor plăti mai mult, potrivit ministrului Burduja

Facturi mai mari la energie de anul viitor: Ce categorii de români vor plăti mai mult, potrivit ministrului Burduja

01 sept. 2024, 18:00,
în Actualitate

Anul viitor aduce creșteri de prețuri la facturile de energie electrică, inclusiv pentru cei care au un consum redus. Majorările vor începe din primăvară, odată cu eliminarea plafonării prețurilor, a avertizat ministrul Energiei, Sebastian Burduja. Pe de altă parte, pentru consumatorii care depășesc 300 kWh pe lună, facturile ar putea scădea.

„Ne dorim ca impactul să fie cât mai mic. Este posibil ca, pentru consumatorii cu un consum de peste 300 de kilowați-oră pe lună, facturile să scadă datorită eliminării actualelor restricții”, a explicat ministrul Burduja.

Pentru cei care consumă sub 100 de kilowați-oră pe lună, facturile ar putea crește în absența unor măsuri de subvenționare sau compensare a prețului, a precizat el sâmbătă, în timpul unei vizite în județul Alba.

Ministrul a mai adăugat că Guvernul lucrează la definirea clară a „consumatorului vulnerabil” pentru a oferi sprijin celor care au nevoie.

„Obiectivul nostru principal este să definim clar consumatorul vulnerabil din sectorul energetic, astfel încât acei români să primească ajutor din partea statului pentru ca facturile lunare să rămână accesibile”, a declarat Sebastian Burduja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`