Prima pagină » Actualitate » Factură record la electricitate pentru o familie din Alba. Compania spune că este o regularizare
Factură record la electricitate pentru o familie din Alba. Compania spune că este o regularizare

Factură record la electricitate pentru o familie din Alba. Compania spune că este o regularizare

30 aug. 2021, 15:16,
în Actualitate

O familie din Alba Iulia a trăit şocul vieţii în momentul în care a primit factura la energie electrică. Tariful pentru consum afişează suma de peste 27.000 de lei. Oamenii au publicat documentul aferent pe rețelele de socializare și susţin că nu poate fi altceva decât o greșeală.

„Împreună. De peste 120 de ani…Și facturile cred că tot de-atunci se adună. Care este reacția social acceptată când primești o factură de 27.808,13 lei, sâmbătă după-masa?”, a fost mesajul oamenilor, însoțit de imaginea cu factura.

Reprezentanţii companiei care furnizează energia electrică susţine că factura reprezintă o regularizare şi s-a înregistrat o eroare.

Un alt abonat a primit o factură de 207 milioane lei

Tot în județul Alba, în luna iulie a acestui an, s-a înregistrat un caz asemănător. Un alt abonat a primit o factură la energie electrică în valoare de 207 milioane de lei.

Conform documentului, perioada de facturare este cuprinsă între 11 mai și 10 iunie 2021, iar suma de plată este de 207.866,32 de lei, de circa 3.500 de ori mai mare decât cea obișnuită, care în medie este de 60 de lei/lună, iar toate facturile pe ultimele 7 luni de zile au fost achitate.

Potrivit aceleiaşi facturi, consumul înregistrat la apartamentul cu pricina în acel interval este de 299.173 KWh (aproape 300 MWh, ca la o firmă – n.a.), în condițiile în care consumul mediu lunar la un apartament este de 100 KWh, mai arată sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`