Prima pagină » Actualitate » Faceți cunoștință cu Pesto, cel mai gras pui de pinguin din lume! A devenit superstar pe TikTok

Faceți cunoștință cu Pesto, cel mai gras pui de pinguin din lume! A devenit superstar pe TikTok

26 sept. 2024, 11:20,
Simona Ciobanu în Actualitate

Pesto, un pui de pinguin imperial cu o alură adorabilă și dimensiuni impresionante, a devenit rapid vedeta unui acvariu din Australia și o senzație pe rețelele sociale, conform relatarilor France Presse și Agerpres.

La doar nouă luni, Pesto cântărește 23,5 kilograme, mai mult decât dublul greutății combinate a părinților săi, Tango și Hudson, care au fiecare aproximativ 11 kilograme. Creșterea sa spectaculoasă este datorată unui regim alimentar consistent, incluzând până la 25 de pești zilnic, potrivit lui Emily Thornton, șefa echipei de îngrijitori de la Aquarium Sea Life din Melbourne. Pesto este deja cel mai mare pinguin găzduit vreodată în acest acvariu.

@sealifemelbourneaquariumOur baby King Penguin Pesto is a…♬ original sound – SEA LIFE Melbourne

De ce este Pesto, puiul de pinguin atât de mare

Aspectul său rotund și pufoșenia maro îl fac ușor de recunoscut printre semenii săi, iar Pesto este extrem de sociabil, curios și interactiv, atât cu alți pinguini, cât și cu îngrijitorii săi, spune Thornton. În ciuda atenției primite din partea publicului și a camerelor de filmat, pinguinul își păstrează modestia. Fiind foarte interesat de mâncare, cântărirea sa reprezintă uneori o provocare, întrucât nu stă liniștit prea mult timp.

Un videoclip publicat pe TikTok de acvariu, în care două angajate dansează în spatele lui Pesto, fără ca acesta să le acorde atenție, a strâns peste 4 milioane de vizualizări.

Blana lui Pesto este deosebit de densă, un element crucial pentru a face față temperaturilor extreme din Antarctica. Dimensiunea sa considerabilă este, de asemenea, un avantaj în sălbăticie, unde puii mai mici sunt mai vulnerabili la prădători. Se pare că moștenirea genetică joacă un rol semnificativ, strămoșii săi fiind unii dintre cei mai mari pinguini găzduiți de acvariu de-a lungul anilor.

Curând, Pesto își va pierde puful de pui, înlocuindu-l cu penele sale de adult, împreună cu pata galbenă distinctivă pe cap, caracteristică pinguinilor imperiali adulți. Thornton explică faptul că acest proces necesită multă energie și va duce la o scădere a apetitului său.

Deși pinguinii imperiali trăiesc în Antarctica, unde populația lor se menține stabilă la aproximativ 1,6 milioane de cupluri reproducătoare, Emily Thornton subliniază că habitatul lor nu a fost încă afectat de schimbările climatice. Cu toate acestea, în secolele XIX și XX, pinguinii imperiali au fost aproape exterminați din cauza vânătorii excesive pentru carne și grăsime.

@sealifemelbourneaquarium From one icon to another—@katyperry come meet Pesto. 🐧💃 Catch this VIP (Very Important Penguin) at SEA LIFE Melbourne 🎶 #lifetimes ♬ original sound – SEA LIFE Melbourne

Pinguinii refuză să mănânce pește mai ieftin

Într-o altă ordine de idei, reiterăm cum pinguinii din Japonia refuză să mănânce pește mai ieftin. Precizăm că acolo, din cauza inflației, peștele care era folosit in mod uzual s-a scumpit cu 30%. Angajații acvariului dau din umeri încercând să găsească metode inedite pentru a-i face pe pinguini și pe vidre să mănânce peștele mai ieftin.

În trecut, un pinguin din Japonia s-a îndrăgostit de îngrijitorul său. Micuțul îl urmărea constant pe cel care avea grijă de el.

Spre exemplu, când un angajat al acvariului flutură un pește macrou lângă un pinguin – dar nu există nicio reacție. Când ea mută peștele mai aproape de cioc, pinguinul se întoarce cu trufie. O vidră adulmecă peștele, apoi fuge. Pentru pinguinii și vidrele de la Acvariul Hakone-en din Japonia, la o oră de mers cu mașina la sud-vest de Tokyo, inflația și creșterea prețurilor au însemnat o schimbare a dietei – iar animalele nu sunt mulțumite de asta. Înainte, acvariul oferea pinguini și vidre „aji”, sau stavrid negru japonez, pe care animalele le mâncau cu ușurință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`