Prima pagină » Actualitate » Facebook, Whatsapp și Instagram au revenit după ore intregi in care nu au functionat! Mark Zuckerberg a pierdut 6 miliarde de dolari

Facebook, Whatsapp și Instagram au revenit după ore intregi in care nu au functionat! Mark Zuckerberg a pierdut 6 miliarde de dolari

05 oct. 2021, 07:20,
în Actualitate

Serviciile de socializare Facebook, WhatsApp și Instagram sunt din nou în funcțiune după o întrerupere care a durat aproape șase ore, spune Facebook. Analiștii economici sustine că prin această cădere, Mark Zuckerberg a pierdut 6 miliarde de dolari.

Compania spune că cauza a fost o modificare defectuoasă a configurației. Toate cele trei servicii sunt deținute de Facebook și nu au putut fi accesate prin web sau prin aplicații pentru smartphone.

A fost cel mai eșec inregistrat de Facebook, Instagram și Whatsapp

Downdetector, care urmărește întreruperile, a declarat că a fost cel mai mare eșec pe care l-a văzut vreodată, cu 10,6 milioane de rapoarte de probleme în întreaga lume. Serviciile au scăzut în jurul orei 16:00 GMT, utilizatorii începând să aibă acces la site-uri în jurul orei 22:00.

Într- o declarație de marți , Facebook a spus că modificarea defectuoasă a configurației a afectat instrumentele și sistemele interne ale companiei, ceea ce a complicat încercările de a rezolva problema. Acesta a adăugat că nu există „nicio dovadă că datele utilizatorilor au fost compromise ca urmare a acestui timp de nefuncționare”. Anterior, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, și-a cerut scuze celor afectați de întrerupere. Unii oameni au raportat, de asemenea, probleme la utilizarea platformei cu cască de realitate virtuală Facebook, Oculus, și a aplicațiilor care necesită conectări Facebook au fost afectate, inclusiv Pokémon Go. Pe de altă parte nu este exclus nici un atac cibernetic.

O întrerupere a acestei scări pentru o perioadă atât de lungă de timp este rară. O întrerupere în 2019 a lăsat Facebook și celelalte aplicații ale sale in mare parte inaccesibile în întreaga lume mai mult de 14 ore .

Mai multe alte companii de tehnologie, inclusiv Reddit și Twitter, s-au amuzat de situația gigantului social media – provocând răspunsuri de la aplicațiile afectate.

Defecțiunea vine la doar o zi după ce un fost manager a oferit mai multe declarații socante

Întreruperea vine a doua zi după un interviu cu un fost angajat de pe Facebook care a dezvăluit documente despre companie. Frances Haugen a declarat duminică pentru știrile CBS că compania a acordat prioritate „creșterii în locul siguranței” .

Marți va depune mărturie în fața unui subcomitet al Senatului într-o audiere intitulată „Protejarea copiilor online”, despre cercetările companiei privind efectul Instagram asupra sănătății mintale a tinerilor utilizatori. Frances Haugen, în vârstă de 37 de ani, care a lucrat ca manager de produs în echipa de integritate civică de pe Facebook, a fost intervievată duminică de CBS. Ea a spus că documentele pe care le-a scos dovedeau că Facebook a acordat în mod repetat prioritate „creșterii în locul siguranței”.

Facebook a spus că scurgerile au fost înșelătoare și au analizat cercetările pozitive efectuate de companie. În interviu, în programul CBS 60 Minutes, doamna Haugen a spus că a părăsit Facebook la începutul acestui an, după ce a fost exasperată de companie. Înainte de a pleca, ea a copiat o serie de note și documente interne. Ea a împărtășit aceste documente cu Wall Street Journal, care a lansat materialul în loturi în ultimele trei săptămâni – uneori denumit Facebook Files.

Revelațiile au inclus documente care arătau că vedetele, politicienii și utilizatorii de profil Facebook au fost tratați diferit de companie. Scurgerile au arătat că politicile de moderare au fost aplicate diferit, sau deloc, pentru astfel de conturi – un sistem cunoscut sub numele de XCheck (verificare încrucișată).

Tehnicienii de la Facebook nu au putut intra în sediile serverelor

Durata de timp în care a fost în afara grilei este, de asemenea, neobișnuită. Au existat rapoarte de „haos” în sediul Facebook, în timp ce tehnicienii s-au grăbit să rezolve problema. Au fost raportate numeroase probleme. Surse internaționale au afirmat faptul că inginerii de la Facebook nu și-au putut folosi cartelele pentru a intra în sediile serverelor rețelelor de socializare.

Multe întreruperi se rezolvă destul de repede. De asemenea, sunt adesea localizate, unele persoane fiind incapabile să deschidă un site web care poate fi vizualizat în altă țară.

Cu toate acestea, această întrerupere a fost globală și a afectat toate numeroasele spin-off-uri ale Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *