Prima pagină » International » Facebook nu va mai putea monitoriza utilizatorii. Setări de intimitate, instalate de Apple pe telefoanele iPhone
Facebook nu va mai putea monitoriza utilizatorii. Setări de intimitate, instalate de Apple pe telefoanele iPhone

Facebook nu va mai putea monitoriza utilizatorii. Setări de intimitate, instalate de Apple pe telefoanele iPhone

06 ian. 2021, 13:59,
Elena Nicoleta Bujor, în International

Sistemul de operare iOS vine cu noi update-uri. Asfel, Apple a implementat pe telefoanele iPhone funcţii de intimitate cu ajutorul cărora utilizatorii nu vor mai fi urmăriţi de platforma de socializare Facebook. Funcţia permite aprobarea sau refuzul din partea internauţilor, potrivit go4it.ro

Având în vedere faptul că este bine cunoscut faptul că Facebook urmărește comportamentul online al utilizatorilor și utilizează aceste informații pentru ”targetarea” cu reclame, internauţii trebuie să aibă libertatea de a alege.

”Utilizatorii trebuie să aibă libertatea de a alege”, spune Tim Cook, CEO al Apple.

Ce susţin reprezentanţii reţelelor de socializare

Oficialii rețelelor de socializare precizează faptul că, prin oferirea posibilității internauţilor de a nu fi urmăriți, companiile care își fac reclamă pe Facebook au de suferit enorm de mult. Acest aspect ar fi generat de faptul că mesajele lor nu ar mai ajunge la utilizatori, care ar putea fi interesați de bunurile și serviciile oferite.

Facebook i-ar fi informat deja pe clienții de business că firma Apple are de gând să le afecteze afacerile.

Cum contraatacă gigantul Facebook

De partea cealaltă, Tim Cook le-a oferit un răspuns celor de la Facebook indirect, printr-o postare pe Tweeter.

”Credem că utilizatorii trebuie să aibă opțiunea de a alege dacă datele lor pot sau nu să fie colectate și cum sunt folosite. Facebook poate continua să urmărească utilizatorii prin aplicații și site-uri la fel ca până acum, iar funcția de transparență în urmărirea aplicațiilor din iOS necesită să de facă acest lucru doar cu permisiunea voastră”, a scris acesta.

La rândul său, Facebook a contraatacat anunțând că va susține Epic Games în procesul împotriva celor de la Apple, care cere companiei să deschidă platforma pentru a permite instalarea unor magazine de aplicații alternative la App Store.

„Utilizați panoul Intimitate din preferințele Securitate și intimitate pentru a gestiona informațiile pe care Mac-ul dvs. le pune la dispoziția altor persoane pe internet sau printr-o rețea. Pentru a modifica aceste preferințe pe Mac, selectați meniul Apple > Preferințe sistem, faceți clic pe Securitate și intimitate, apoi clic pe Intimitate”, anunţa reprezentanţii Apple.

Această opţiune poate fi setată pentru serviciile de localizare, contacte, calendare, mementouri, poze, camera, microfon, recunoaşterea vocală, accesibilitatea, monitorizarea intrărilor, accesul complet la disc, fişiere şi dosare, înregistrare ecran, multimedia şi Apple Music, HomeKit, Bluetooth, automatizare, analiza şi îmbunătăţiri, dar şi publicitatea Apple.

Utilizatorii pot personaliza ce doresc să ofere Facebook-ului şi ce nu.

Cum să mărești autonomia bateriei la iPhone

1. Reîmprospătarea în fundal
2. Pull în loc de Push
3. Dezactivaţi GPS-ul pentru lucrurile inutile
4. Setări la iPhone: dezactivaţi pedometrul
5. Dezactivaţi datele de analiză şi publicitate
6. Dezactivaţi notificările inutile
7. Ajustaţi luminozitatea şi timpul de auto-blocare
8. Dezactivaţi Bluetooth şi WiFi atunci când nu le folosiţi pe perioade îndelungate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *