Prima pagină » IT&C » Facebook » Facebook™ introduce „care react”. Ce este această reacție nouă și cum apare ea în limba română?
Facebook™ introduce „care react”. Ce este această reacție nouă și cum apare ea în limba română?

Facebook™ introduce „care react”. Ce este această reacție nouă și cum apare ea în limba română?

29 apr. 2020, 18:10,
BZI.ro, în IT&C

În contextul pandemiei COVID-19, gigantul Facebook a introdus o nouă reacție, „care react”, tradusă în limba română ca și „grijă”  pentru a-și arăta susținerea către utilizatori săi cât și pentru situația actuală de pe glob.

facebook care react grija reactie nou facebook aprilie 2020

Iată cum arată noua reacție, care, lansată de către Facebook în una aprilie a anului 2020

Anunțul a fost făcut pe Twitter de către Alexandru Voica unde ne-a transmis despre această actualizare ce va fi disponobilă în aplicația de Facebook cât și în cea de mesagerie privată. Într-o serie de postări pe aceași platformă, managerul de comunicații în tehnologie a menționat că două reacții vor fi lansate treptat la nivel mondial până la sfârșitul lunii aprilie, astfel ele fiind disponibile pentru toți utilizatorii săi din platforma site-ului de socializare.

Ce este noul Facebook emoji „react”?

Reacție nouă facebook care react tradusă ca grijă

Facebook introduce o nouă reacție completând cunoscutul șir de emoji-uri ce pot fi atașate postările de pe site-ul de socializare.

Noul emoji „grijă”, tradus în engleză în „react”, reprezintă atotcunoscuta față emoji ce îmbrățișează o inimă roșie la atingerea butonului.
În plus, mai dispunem de o nouă reacție disponobilă pentru Facebook Messenger și anume o inimă roșie vibrând. Noile reacții vin în completarea celor vechi deja existente: „like”, „love”, „haha”, „wow”, „sad”, „angry”. Întrebat despre permanența noilor reacții „grijă” pentru Facebook și „inimă roșie” pentru Messenger, Alexandru Voica a declarat că acestea nu vor avea caracter permanent, ci au fost lansate pentru a-și arăta suportul situației actuale. După ce va trece pandemia, utilizatorii vor reveni la vechile reacții deja consacrate, 6 la număr.

Când și cum apare noul Facebook emoji „react”?

Aceași sursă a declarat că apariția celor două emoji se va face gradual la nivel global până la sfârșitul lunii aprilie 2020. Chiar dacă vedeți aceste reacții la unii dintre prietenii voștri sau pagini din newsfeed, nu intrați în panică, se va activa și la voi până la sfârșitul lunii aprilie a anului curent.

Istoricul reacțiilor Facebook

Site-ul de socializare a pornit cu o singură reacție, denumită „like”, ca mai apoi la insistențele utilizatorilor, această să livreze 6 reacții pentru fiecare emoție. Demersul a pornit de la solicitările utilizatorilor care au cerut în primă instanță un buton de „dislike”, dar nu l-au primit. Pentru a evita existența acestui buton ce înfățișează o conotație negativă, astfel livrând o experiență dezamăgitoare printre utilizatori, gigantul a fost „obligat” să livreze cele 6 reacții atașate fiecărei emoții, astfel mulțumind utilizatorii. Cele 6 reacții au fost lansate în jurul datei de 24 februarie anul 2016 și au caracter permanent încă de la data „nașterii” lor.

 

O nouă reacție denumită „floare” publicată de ziua Mamei

reactie facebook floare de ziua mamei

Reacția temporară Facebook denumită „floare” lansată de Ziua internațională a Mamei în luna Mai, anul 2016

Nu este prima dată când Facebook ne prezintă reacții și emoji-uri noi. În luna Mai, anul 2016, gigantul american a introdus un emoji temporar de tip „floare” menit să fie folosit pentru felicitările de „Ziua internațională a Mamei”. Acesta ulterior a fost scos și introdus din nou în luna Mai, anul 2017.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *