Breaking News
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:52630;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}
Nasul infundat, insotit si de alte simptome, precum dureri in gat, tuse, febra, dureri musculare, oboseala nejustificata, poate anunta o raceala sau gripa. Nu intra in panica, dar nici in prima farmacie care-ti iese in cale.
Incearca remediile pe care natura ti le pune la dispozitie cu atata darnicie. Nu dau dependenta si nici nu au reactii adverse.
De mare ajutor in asemenea problema iti pot fi inhalatiile facute cu plante puternic aromate, ca menta, busuioc, cimbru, ace de brad, in combinatie sau simple. De regula, e bine ca inhalatiile sa fie facute seara, inainte de culcare, ca sa nu mai iesi afara in aerul mult prea rece al iernii, pentru situatia in care te afli. Inhalatiile te ajuta si in caz ca ai sinuzita.
De mult, pe cand eram copii, bunica avea o reteta mult mai usoara care ne ajuta in caz de raceala. Punea pe plita, la infierbantat, tabla pe care vara cocea ardei sau vinete si, cand era destul de fierbinte, presara pe ea faina de porumb iar noi inhalam fumul si ne era bine. Si astazi se poate folosi cu succes aceasta metoda, in loc sa dai bani pe picaturile de la farmacie care pot crea dependenta, lucru recunoscut pana si de farmacisti.
Zeama de lamaie te poate ajuta, de asemenea, sa scapi indata de neplacerea nasului infundat. Daca nu ai nasul ranit pe interior poti pune, cu pipeta, cate una, doua picaturi de zeama de lamaie in fiecare nara. Nu e tocmai placut dar efectul e imediat si garantat, iar tratamentul suta la suta natural.
Daca nasul e iritat pe interior, fa-ti un ceai mai concentrat din galbenele si prepara-ti singur picaturile de nas pentru o zi intreaga. Amesteca doua lingurite de ceai de galbenele, la temperatura corpului, cu o jumatate de lingurita de zeama de lamaie si pune din acest amestec picaturi in nas de cateva ori pe zi.
Cei mai multi oameni stiu ca ceapa serveste doar in bucatarie, la gatitul mancarii. Nici nu banuiesc ce medicament fara egal se ascunde sub invelisul ei. Sigur ca ceapa are un miros puternic si persistent, de aceea multi nici n-o agreaza, o ocolesc si nu vor s-o consume, dar pentru indepartarea lui exista apa si sapun si apoi, mirosul de ceapa este un dezinfectant excelent.
Zdrobeste o ceapa de coltul mesei si tine-o in dreptul nasului. Efectul este mult mai puternic atunci cand ceapa este zdrobita decat daca e taiata cu cutitul. In afara de faptul ca taria cepei iti desfunda nasul imediat, ceapa are si un puternic efect calmant si te va ajuta sa dormi bine, sa te odihnesti, asa cum se cere in caz de gripa ori raceala.
Indiferent de leacul la care apelezi ca sa poti respira in voie si sa dormi sanatos, seara, inainte de culcare, bea si un ceai de busuioc, cimbru sau sunatoare, indulcit cu miere de albine si aromat cu cateva picaturi de zeama de lamaie. Te va ajuta sa te odihnesti bine si sa te vindeci mai repede.