Prima pagină » Economic Local » Fabrica Heineken a retras de pe piață 1,8 milioane de sticle de bere Ciuc. ANPC a dat amenzi de 65.000 de lei
Fabrica Heineken a retras de pe piață 1,8 milioane de sticle de bere Ciuc. ANPC a dat amenzi de 65.000 de lei

Fabrica Heineken a retras de pe piață 1,8 milioane de sticle de bere Ciuc. ANPC a dat amenzi de 65.000 de lei

21 aug. 2024, 02:00, 1 ,
Gabriela Rusu în Economic Local

Scandalul cu berea Ciuc a plecat de la Iași, asta, după ce mai mulți ieșeni au făcut sesizări cu privire la sticlele de bere Ciuc, care au apărut pe piață cu urme de rugină pe capac. Astfel, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a efectuat mai multe controale la fabricile producătorului, ulterior, obligând Heineken România să retragă de pe piață 1,8 milioane de sticle de bere care înregistrau astfel de probleme.

Scandalul berii Ciuc din România, plecat de la Iași. Fabrica Heineken a retras de pe piață 1,8 milioane de sticle

Sancțiuni usturătoare pentru producătorul de bere Ciuc Premium (0.5l), Heineken România. Asta, după ce consumatorii ieșeni au sesizat comisarilor Oficiului pentru Protecția Consumatorilor faptul că mai multe sticle produse de Heineken România sunt pline de rugină. Sesizările au plecat, în primă fază, de la Iași, la începutul luni august 2024, după ce atât clienții, cât și agenții economici din domeniul HoReCa au constatat deficiențe la aceste sticle.

Și anume, după desfacerea capacului, au fost observate urme de rugină. Ba mai mult, după ce clienții cereau înlocuirea produsului, aceștia observau că și celelalte sticle sunt la fel. Astfel, și reporterii BZI au făcut sesizări către organele competente, ulterior,  Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a efectuat controale la cele patru fabrici ale producătorului S.C Heineken România S.A.

Potrivit informării, au fost verificate cele patru fabrici deținute în România, de producător, la Miercurea Ciuc, Craiova, Constanța și Târgu Mureș, precum și distribuitorii acestuia.

Cele patru loturi identificate au fost 152, 156, 173 și 177, însumând 1.854.180 de sticle distribuite.

„Sticlele de bere cu rugină pe capac sau pe gâtul acestora, identificate de echipele de control, au fost retrase de la comercializare”, au menționat reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Operatorul economic a fost sancționat cu o amendă de 65.000 de lei, fiind dispusă, totodată, retragerea de pe piață a produselor cu abateri (cele patru loturi) și distrugerea acestora.

„Până la data de 16 august 2024, au fost returnate de pe piață, către producător, 323.795 de sticle cu rugină pe capac sau pe gâtul acestora”, arată ANPC. În total, ANPC a cerut retragerea de pe piață a circa 1,8 milioane de sticle de bere Ciuc Premium (0,5l). Consumatorii sunt sfătuiți ca, „în cazul în care constată, la o sticlă de bere achiziționată, urme de rugină pe capacul sau gâtul sticlei, indiferent de marcă, să se adreseze comerciantului pentru a-i fi înlocuit produsul sau pentru a i se rambursa contravaloarea acestuia. În cazul în care comerciantul refuză acest demers, consumatorul poate depune o reclamație la ANPC”, au precizat reprezentanții ANPC.

Reamintim faptul că, la începutul lunii august, reporterii BZI au făcut sesizare la Oficiul pentru Protecția Consumatorilor cu privire la mai multe sticle de bere Ciuc Premium (0.5l), care au ajuns la consumatori cu urme de rugină pe capace și pe gâtul sticlelor.

Cel mai mare scandal al berii din România, plecat de la Iași. Fabrica Heineken a retras de pe piață 1,8 milioane de sticle de bere Ciuc cu rugină. ANPC a dat amenzi de 65.000 de lei.

Comentarii
  • de vina e furnizorul, in ce conditii a pastrat marfa. vezi SIRAJ, Carrefour, Kaufland cum e depozitata marfa in soare, ploaie, lapovita si ninsoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`