Prima pagină » Razboi în Ucraina » Fabrica de tancuri ruse îşi suspendă activitate! Mari probleme pentru armată
Fabrica de tancuri ruse îşi suspendă activitate! Mari probleme pentru armată

Fabrica de tancuri ruse îşi suspendă activitate! Mari probleme pentru armată

22 mart. 2022, 10:18,
în Razboi în Ucraina

Armata ucraineană raportează faptul că fabrica de tancuri ruse îşi suspendă activitatea din cauza lipsei de piese importante. Informația nu este verificată şi din surse independente.

Rusia a fost pusă sub mai multe sancţiuni internaționale. Pe lângă cele economice (Mastercard a blocat tranzacțiile rusești, aceeași măsură a luat şi Visa sau Paypal), mai mulţi producători de echipamente tehnice au anunțat că sistează livrările.

Nu mai există piese din import și fabria de tancuri ruse îşi suspendă activitaatea

Armata ucraineană raportează că o companie care produce și repară tancuri rusești și-a suspendat lucrările la fabrica să din regiunea centrală a Rusiei Chelyabinsk din cauza lipsei de piese importate.

Într-o declarație postată pe Facebook, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei raportează că producătorul Uralvagonzavod a fost nevoit să întrerupă producția la instalație „din cauza lipsei de bonuri de componente de fabricație străină”.

Compania ucraineană de informare și consultanță militară Defence Express relatează că Uralvagonzavod furnizează singura fabrică care realizează asamblarea tancurilor. Continuă să raporteze că producătorul folosește în mod obișnuit componente occidentale. Nu există rapoarte care să se refere la instalația Uralvagonzavod în presa rusă. În alte raporte făcute tot de armata ucraineană s-a precizat faptul că Rusia a suferit pierderi importante de echipament. Vorbim despre faptul că de la începutul războiului, Federația Rusă a avut mii de tancuri, blindate și alte mijloace de tranport dezafectate.

Rusia are cele mai puternice sancţiuni din istorie

Pe de altă parte, Rusia are cele mai puternice sancţiuni din istorie. Vă aducem aminte faptul că o bună parte din companiile internaționale s-au retras de pe piața rusească. Vorbim despre Visa, Mastercard, Paypal, Intel, AMD, Samsung, Nike, Zara, H&M, Adidas.

Pe de altă parte, Rusia a anunțat că interzice exportul de cereale. S-ar părea că este o criză alimentară în unele regiuni din Rusia, iar oficialii au anunțat deja raționalizarea alimentelor de bază. La nivel oficial, autoritățile explică faptul că nu există o criză alimentară şi că este doar o situație trecătoare bazată pe cererea mare de alimente într-un timp scurt – ruşii făcând provizii de ulei, zahara, făină-.

„Am calculat volumul stocurilor (n. r.: de produse alimentare pentru care acum există o cerere mare) de care avem nevoie în regiune pentru a preveni lipsurile. Angrosiştii noştri au crescut volumul achiziţiilor de produse alimentare importante din punct de vedere social, în primul rând zahăr, crescând de aproape trei ori volumul achizițiilor de zahăr. Și preconizăm că în următoarele două săptămâni, cât mărfurile sunt pe drum, vom rezolva situația”, a spus ministrul Agriculturii.

Așadar, faptul că fabrica de tancuri ruse nu mai funcționează poate fi un semnal puternic pentru lumea occidentală dar și pentru forțele de apărare din Ucraina. Repetăm, informația nu a fost confirmată din tabăra rusească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`