Prima pagină » Actualitate » Fa-ti cruce si fugi! O tanara povesteste cum a ajuns sa blesteme ziua in care l-a cunoscut pe acest medic din Iasi
Fa-ti cruce si fugi! O tanara povesteste cum a ajuns sa blesteme ziua in care l-a cunoscut pe acest medic din Iasi

Fa-ti cruce si fugi! O tanara povesteste cum a ajuns sa blesteme ziua in care l-a cunoscut pe acest medic din Iasi

07 mai 2015, 21:54,
Sorin Pavelescu în Actualitate
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:495855;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Tanara din Iasi nu si-a imaginat ca va ajunge sa treaca prin asa ceva @ Fata a luat o decizie radicala dupa suferinta fizica si psihica provocata de doctorul respectiv @ Medicul a refuzat sa comenteze situatia

Era inainte de sarbatorile de iarna din anul 2014. Nimic nu prevestea ca dupa ce va petrece Craciunul si Anul Nou alaturi de cei dragi va ajunge sa traiasca un adevarat cosmar. A fost la limita dintre viata si moarte si asta din cauza unui celebru medic din Iasi. Dupa ce a avut nevoie de 31 de zile de spitalizare si mai multe interventii chirurgicale, tanara aduce acuzatii grave prof. dr. Mircea Onofriescu de la Maternitatea Cuza Voda din Iasi. Cunoscutul medic obstetrician este acuzat de malpraxis si vatamare corporala. Elena, in varsta de 28 ani, sustine ca a a trecut prin clipe de groza din cauza unei greseli medicale a prof. dr. Mircea Onofriescu si a depus plangere impotriva acestuia.

Prima interventie, la clinica privata

Pe 15 decembrie 2014, Elena s-a internat la clinica privata Ominiclinic din Iasi unde i s-a facut o histeroscopie, o procedura medicala minim invaziva ce presupune inspectia cavitatii uterine cu un endoscop pentru stabilirea diagnosticului si a tratamentului. In cazul pacientei, medicul voia sa vada daca trompa uterina dreapta este permeabila sau se va incerca desfundarea ei. Dupa 14 zile pacienta a revenit dupa rezultat si medicul i-a comunicat ca trompa nu este permeabila si nu a putut fi desfundata. Medicul i-a recomandat tinerei sa faca o operatie de celioscopie tubara pentru desfundarea trompei, explicandu-i ca este o procedura simpla cu o rata de succes de peste 90% si doua-trei zile de spitalizare. Pacienta a fost rugata sa revina cand apare menstruatia. A fost programata pentru interventie pe data de 5 ianuarie 2015.

„S-a intervenit impotriva vointei mele”

Cu o zi inainte de interventie, 5 ianuarie 2015, prof. dr. Mircea Onofriescu i-a facut un consult ginecologic si i-a spus ca s-ar putea ajunge la fertilizare in vitro. „Eu am specificat foarte clar ca nu doresc si nu sunt de acord cu fertilizarea in vitro, ci doresc refacerea trompei. Medicul Onofriescu mi-a comunicat ca operatia va fi documentata video si voi primi o copie la iesirea din spital ceea ce nu s-a mai intamplat. In dimineata zilei de 6 ianuarie am fost dusa in sala de operatie. Interventia s-a efectuat laparoscopic si a doua zi am fost dusa la salon. Am fost vizitata de un alt medic care a asistat la operatie si mi-a spus ca trompa nu a putut fi desfundata si aveam niste aderente pe ovare. Tot acest medic mi-a comunicat ca profesorul Onofriescu a curatat aceste aderente ca o pregatire pentru fertilizarea in vitro, contrar vointei mele. Tot pe 7 ianuarie mi s-a scos sonda urinara si tubul pentru drenaj si mi s-a spus ca pot manca un iaurt”, a spus Elena.

Pe 8 ianuarie 2015, tanara a avut ameteli, greata, nu se mai putea tine pe picioare si o durea burta. Starea generala s-a agravat si pacientei i s-a administrat o perfuzie cu calmant si glucoza. Durerile abdominale devenisera insuportabile, fiind chemat acelasi medic care il asistase pe prof. dr. Mircea Onofriescu la operatie. Acesta i-a facut o ecografie si i-a spus pacientei ca are lichid in abdomen. „Medicul mi-a spus ca acel lichid este posibil sa fi ramas de la lichidul de curatare din timpul operatiei. Starea mea de sanatate se deteriora din ce in ce mai mult si am fost transferata din nou la Terapie Intensiva. Am primit alte calmante, dar durerile nu cedau. Mi s-a facut inca o ecografie, dupa care a fost chemat alt medic care a facut alta ecografie si mi s-a spus ca voi fi dusa la Spitalul Sf. Spiridon sa fac o analiza cu o aparatura speciala care nu se gaseste la maternitate”, a povestit tanara.

Profesorul Onofriescu i-a perforat intestinul

Dupa 3 ore, Elena a fost transportata la Spitalul Sf. Spiridon unde medicii i-au dat o veste soc. Avea dureri insuportabile. I s-a spus ca trebuie sa fie operata de urgenta pentru a scapa cu viata. „Medicul de la Spitalul Sf. Spiridon, dupa ce mi-a facut o ecografie, mi-a spus ca am intestinul perforat. Am fost operata in urgenta pe 8 ianuarie, la ora 23:00. Medicii care au participat la operatie au venit in salon si mi-au explicat ca au reusit sa-mi salveze viata doar printr-o procedura numita colostomie (anus contra naturii – n.r.) si intestinul este taiat. Medicii mi-au spus ca dupa 3 luni va trebui sa fac alta interventie pentru restabilirea traiectului intestinal. Recuperarea a fost anevoioasa din cauza faptului ca organismul a fost supus unui soc, dar si pentru ca din momentul in care mi s-a facut rau la maternitate si pana am fost transferata la Spitalul Sf. Spiridon a trecut foarte mult timp si infectia din abdomen s-a agravat”, a declarat Elena.

Intervin alte complicatii

Cand credea ca totul a trecut si se bucura ca a scapat cu viata dupa ce prof. dr. Mircea Onofriescu i-a perforat intestinul in timpul unei proceduri medicale, au aparut alte complicatii. „Am inceput sa am dureri toracice si mi s-au umflat mainile si picioarele. Dupa operatia de colostomie am avut 4 tuburi de dren si sonda urinara, fiindu-mi aproape imposibil sa ma deplasez. Medicul specialist pulmonar care m-a consultat mi-a spus ca trebuie sa-mi faca o toracocenteza, pentru ca aveam o cantitate mare de lichid in cavitatea pulmonara. Pe 28 ianuarie 2015 am fost externata, fiind informata ca perioada de recuperare va dura 6 luni pana cand voi fi operata, din nou”, a spus tanara.

Urmeaza inca o operatie

Tanara a avut nevoie de internare si la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iasi unde i s-a facut, din nou, punctie pentru eliminarea lichidului din plamani. Pacienta a avut nevoie de 31 de zile de spitalizare si dupa alte 40 de zile de la externare a inceput sa-si revina doar partial atat fizic, cat si psihic. „Am suferit 5 internari, doua operatii si trei proceduri de toracocenteza. M-am dus la spital pentru curatarea si refacerea permeabilitatii trompei uterine din partea dreapta, mi s-a facut cu totul altceva si medicul mi-a taiat intestinul pe partea dreapta. Consider ca am drepturi si nu poate interveni nimeni chirurgical asupra mea fara acordul meu. Pe doctorul Onofriescu nu l-am mai intalnit dupa operatie si nici nu a venit sa ma mai vada. Conditiile si procedurile din Maternitatea Cuza Voda mi-au agravat situatia, am fost lasata 3 zile dupa operatie in dureri in loc sa mi se faca analize aprofundate sau sa fiu transferata mai repede la alt spital. Evaluarea s-a facut evaziv si s-a analizat doar partea care a fost supusa operatiei. Consider ca s-a facut o greseala medicala. Sunt obligata 6 luni sa port punga de colostomie si ma rog sa fie ultima operatie. Ma gandesc sa nu raman afectata definitiv si sper ca voi ajunge un om normal si sanatos”, a declarat tanara. Reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI au incercat sa ia legatura cu prof. dr. Mircea Onofriescu, dar acesta a spus ca nu poate vorbi cu acestia si a inchis telefonul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`