Prima pagină » Eveniment-Social » Expoziție spectaculoasă de plante exotice în Grădina Botanică din Iași – FOTO

Expoziție spectaculoasă de plante exotice în Grădina Botanică din Iași – FOTO

10 feb. 2024, 14:20, 1 ,
în Eveniment-Social

Astăzi 10 februarie, începând cu ora 11.00, debutează Expoziția de plante exotice în Complexul de sere al Grădinii Botanice „Anastasie Fătu” a Universității ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași, care va putea fi vizitată până în ziua de 10 martie, ora 17.00

Evenimentul a fost dedicat exclusiv primei colecții de azalee și camelii din România, iar în acest an, la cea de-a 49-a ediție, plantele sunt prezentate în diferite amenajări inspirate de natură sau de imaginația peisagiștilor instituției, care le îngrijesc și le diversifică permanent.

Anul 2024 vine cu o expoziție spectaculoasă de plante exotice în Grădina Botanică „Anastasie Fătu” din Iași
Începutul anului 2024 vine cu o expoziție spectaculoasă de plante exotice în Grădina Botanică „Anastasie Fătu” din Iași. Cea de-a 49-a ediție a expoziției se deschide publicului astăzi, 10 februarie, la ora 11.00, iar numeroasele exemplare de azalee și camelii vor fi expuse în amenajări peisagistice inspirate din grădinile asiatice.

zaleele și cameliile provin din zona tropicală și subtropicală a Asiei de Est, dar în cadrul expoziției sunt prezentate multe alte specii reprezentative pentru diverse biomuri terestre: begonii, orhidee, peperomii și filodendroni din pădurile de foioase tropicale, aloe, agave, crasulacee și euforbii din zonele uscate ale Africii și Asiei sau cactuși din deserturile americane. Un punct de interes permanent reprezintă colecția de plante insectivore, la care tipul de nutriție mixotrofă a determinat apariția de adaptări spectaculoase.

Din același grup al plantelor cu adaptări impresionante, de data aceasta, la condiții de secetă sau lumină directă a soarelui, fac parte specii din familia Bromeliaceae, endemice pentru America de Sud, care sunt grupate, pentru prima dată, într-o dioramă care sugerează habitatul unde acestea trăiesc. Sunt expuse specii tericole ale genurilor Bromelia, Fosterella si Puya, rupicole, care aparțin genurilor Pitcairnia și Vriesea sau epifite, din genurile Acanthostachys, Aechmea, Chryptanthus și Tillandsia, denumite și plante aeriene datorită adaptărilor de a se dezvolta în lipsa solului.

Comentarii
  • Felicitari minunatilor oameni de la Gradina Botanica care au grija sa ne aduca in plina iarna frumusetea naturii in culori spectaculoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`