Prima pagină » Eveniment-Social » Expoziție specială, la Palatul Culturii din Iași, dedicată unei serii de personalități care au marcat Istoria românilor
Expoziție specială, la Palatul Culturii din Iași, dedicată unei serii de personalități care au marcat Istoria românilor

Expoziție specială, la Palatul Culturii din Iași, dedicată unei serii de personalități care au marcat Istoria românilor

23 nov. 2021, 02:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

În jurul Zilei Naționale a României (1 decembrie), o expoziție specială va fi organizată la Palatul Culturii din Iași! Aceasta este dedicată unei serii de personalități care au marcat Istoria românilor. Muzeul de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” invită publicul să admire, până pe 5 decembrie 2021, evenimentul intitulat generic „Personalități grecești care au jucat un rol în Istoria românilor, din Antichitate până în zilele noastre”

Muzeul de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” (CMNM) invită publicul să viziteze, până pe 5 decembrie 2021, la Palatul Culturii din Iași, expoziția „Personalități grecești care au jucat un rol în Istoria românilor, din Antichitate până în zilele noastre”.

Organizată de Uniunea Elenă din România s(UER) sub egida Ambasadei Greciei la București, expoziția itinerantă face parte dintr-o amplă suită de manifestări menite să celebreze împlinirea a 200 de ani de la Revoluția greacă, eveniment care a avut ca finalitate crearea și recunoașterea statului grec independent modern.

Creionând portretele unor eleni care au jucat un rol, uneori episodic, alteori marcant, în Istoria românilor, expoziția constituie o istorie secvențială a elenismului din România

Creionând portretele unor eleni care au jucat un rol, uneori episodic, alteori marcant, în Istoria românilor, expoziția constituie o istorie secvențială a elenismului din România. În aceste portrete, vizitatorii îi vor regăsi pe Alexandru Macedon sau Apolodor din Damasc, dar și alte personalități celebre care au fost în mod direct conectate cu orașul Iași, precum Gheorghe Duca, Grigore al III-lea Ghica sau Alexandru Ipsilanti. Mai aproape de noi, în contemporaneitate, printre elenii de seamă care au marcat istoria românilor, este amintită Regina Elena, mama regelui Mihai, fiica regelui Constantin I al Greciei. În spațiile Muzeului de Istorie a Moldovei de la Palatul Culturii, expoziția poate fi vizitată până pe 5 decembrie 2021, de marți până duminică, între orele 10:00 și 17:00 (ora 16:30, ultima intrare).

Atelierele „În lumea poveștilor muzicale” revin în Sala „Ștefan Procopiu” de la Palatul Culturii din Iași

Pe de altă parte, atelierele „În lumea poveștilor muzicale” revin în Sala „Ștefan Procopiu” de la Palatul Culturii din Iași, în fiecare sâmbătă, de la orele 16:00, cu lecturi din volume semnate de Cristina Andone și apărute în colecția „Povești din Pădurea Muzicală” (Editura Nemi). Acestea vor avea loc până în luna iunie 2022. Recomandate copiilor cu vârsta de minimum 6 ani, atelierele sunt animate de dr. Daniela Mihaela Ciocoiu, profesor de canto la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, inițiator și coordonator al acestui proiect. Întâlnirile oferă participanților posibilitatea de a afla lucruri interesante despre viața și activitatea unor compozitori celebri, lecturile fiind completate de jocuri interactive, informații despre notele și semnele muzicale, despre instrumentele din orchestra simfonică etc.

Participarea se face exclusiv cu programare la adresa de e-mail operapentrucopii@yahoo.com, locurile fiind limitate. Biletele costă 10 lei și pot fi achiziționate de la Palatul Culturii, de marți până duminică, între orele 10:00 – 16:30. Conform Hotărârii de Guvern (HG) nr. 1.130/2021, este permisă intrarea în instituțiile publice doar persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Sunt exceptați minorii cu vârsta mai mică sau egală cu 12 ani, însoțiți de o persoană cu vârsta mai mare de 18 ani, care prezintă un document, conform precizărilor de mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`