Prima pagină » Cultural » Arte vizuale » Expoziţie inedită la Palatul Suțu
Expoziţie inedită la Palatul Suțu

Expoziţie inedită la Palatul Suțu

31 oct. 2019, 14:18,
BZI.ro, în Cultural

Expoziţie inedită la Palatul Suțu. Palatul Suțu găzduieşte de ieri o expoziţie dedicată pictorului Gheorghe Tattarescu. În cadrul manifestării, participanţii pot admira şapte tablouri semnate de marele artist roman.

Lucrările, înfăţişând peisaje, datează din perioada de formare a artistului la Roma (1845 – 1851). Acolo a studiat la Academia San Luca, avându-i profesori pe Natale Carta şi Giovanni Silvagni. Gheorghe Tattarescu a fost un pionier al neoclasicismului în pictura românească.

Expoziţie inedită la Palatul Suțu

„(…) aceste lucrări expuse stau mărturie că şi priveliştile din natură l-au atras pe Tattarescu.

Peisajul este un gen în care artistul dovedeşte frumoase calităţi de observaţie realistă, de repartizare justă a maselor de umbră şi lumină, precum şi o vastă perspectivă în adâncime”, se arată în comunitatul remis de muzeu.

Expoziţia tematică „Natură moartă, natură vie – Capodopere din Colecţia Pinacotecii Municipiului Bucureşti”

Tablourile pot fi admirate timp de şapte zile, până pe 6 noiembrie

Medalionul este dedicat împlinirii a 125 de ani de la încetarea din viaţă a lui Gheorghe Tattarescu, personalitate exemplară a secolului al XIX-lea.

Pictor înzestrat, autor de ansambluri monumentale bisericeşti, fondator al Şcolii de Belle-Arte din Bucureşti (alături de Theodor Amân). Tattarescu a fost mentor al unei întregi generaţii de artişti, Gheorghe Tattarescu este un nume reprezentativ al culturii româneşti moderne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 iulie 2024
06 iulie 2024