Prima pagină » Economic Local » Expoziția „ZooMonetar” va fi deschisă elevilor și studenților timp de un an – FOTO, VIDEO

Expoziția „ZooMonetar” va fi deschisă elevilor și studenților timp de un an – FOTO, VIDEO

22 nov. 2019, 04:00,
Raluca Costin în Economic Local

Una dintre cele mai inedite expoziții din Iași a fost deschisă ieri, la sediul Sucursalei Regionale Iași. Aceasta va putea fi vizitată în perioada noiembrie 2019- septembrie 2020, cu o programare în prealabil. „ZooMonetar- Fauna lumii pe bancnote și monede” este o expoziție temporară interdisciplinară, realizată la initiațiva Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, pe baza unui concept dezvoltat de Muzeul Băncii Naționale a României (BNR). În cadrul expoziției sunt prezentate 251 de obiecte (monede, bancnote, medalii etc.) din colecțiile Muzeului BNR.

Monede ale dacilor, expuse în cadrul Muzeului

Odată cu înființarea birourilor de educație financiară, muzeu și comunicare la nivelul structurilor teritoriale, Banca Națională și-a intensificat eforturile de diversificare rapidă și eficientă a adresabilității ofertei sale culturale. De asemenea, prin Muzeu, publicul larg ar putea fi atras de patrimoniul muzeal valoros, mai puțin cunoscut. Prin selecția făcută, expoziția propune de fapt o adevărată incursiune în istoria monetară a României și a lumii, venind astfel în completarea proiectelor de educație financiară derulate. În cadrul expoziției pot fi văzute cele mai vechi monede bătute pe teritoriul României de astăzi, drahmele cetății grecești de la Histria, care aveau reprezentat pe avers un vultur ținând în gheare un delfin, diversele tipuri monetare ale dacilor care au preluat de la tetradrahmele Macedoniei calul olimpic, precum și monede romane și macedoneene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`