Prima pagină » Titlurile zilei » EXPLOZIV. Ruptură totală în PSD. Liderul care l-a atacat pe Maricel Popa rupe tăcerea definitiv. Adevărul despre scandalul momentului: „Sunt femei care fac orice numai să nu fie trimise în biroul lui”
EXPLOZIV. Ruptură totală în PSD. Liderul care l-a atacat pe Maricel Popa rupe tăcerea definitiv. Adevărul despre scandalul momentului:

EXPLOZIV. Ruptură totală în PSD. Liderul care l-a atacat pe Maricel Popa rupe tăcerea definitiv. Adevărul despre scandalul momentului: „Sunt femei care fac orice numai să nu fie trimise în biroul lui”

11 mai 2020, 04:00,
Vlad Rotaru în Titlurile zilei

Se ascut în continuare săbiile în interiorul organizației județene a PSD Iași. Acuzațiile lansate vinerea trecută de consilierul județean Mihaela Ivancia la adresa lui Maricel Popa, președintele filialei, nu au rămas fără urmări. Maricel Popa a reacționat și a susținut că o va acționa în instanță pe Mihaela Ivancia pentru atacurile la persoană. Deranjat că Mihaela Ivancia a spus adevărul despre activitatea sa în partid și în Consiliul Județean, a fost rândul lui Popa să iasă la atac. Șefa organizației de femei nu s-a lăsat și a anunțat că nu va ceda presiunilor acestuia

Scandal necontenit în organizația județeană a PSD Iași. Declarațiile făcute de consilierul județean Mihaela Ivancia la adresa lui Maricel Popa, președintele organizației județene, nu au rămas fără urmări. Maricel Popa a convocat sâmbătă o ședință restrânsă a Biroului Permanent Județean (BPJ) la care au participat câteva persoane. Pe ordinea de zi a fost atins și atacul Mihaelei Ivancia, cea care este și președintele organizației județene de femei a PSD Iași. S-a decis ca reacția alesului județean să fie analizată într-o ședință a Comisiei de Etică, Integritate și Arbitraj din cadrul PSD Iași. După ce șefa organizației de femei nu a mai rezistat atacurilor interne ale lui Popa l-a adresa sa, aceasta a răbufnit public și i-a cerut demisia din calitatea de șef al filialei, prezentând pe larg mai multe episoade din cadrul Consiliului Județean.
Ulterior, Maricel Popa a anunțat că o va acționa în instanță pe Mihaela Ivancia.

„Pentru acuzele care mă vizează personal am discutat deja cu avocatul și vom înainta o plângere în instanță. Sunt afirmații grave care trebuie probate. În schimb, colegii mei au propus ca acest caz să fie analizat imediat ce va fi posibil de Comisia de Etică și Integritate din cadrul PSD Iași”, a susținut Maricel Popa.

Angajații din CJ tremură de frica lui Maricel Popa

Cu toate acestea, Mihaela Ivancia a arătat că nu a spus nimic neadevărat și că poate proba toate acuzațiile formulate la adresa lui Maricel Popa.

„Este libertatea lui să facă ce vrea. Poate să mă acționeze în instanță, dar tot ceea ce am spus eu este acoperit. Nu am inventat nimic, nu am băgat nimic de la mine, sunt oameni dispuși să dea declarații față de ceea ce am spus eu acolo. Că nu știe să-și respecte întâlnirile, că eu nu am reușit să mă întâlnesc cu el. Deși am avut atât de multe întâlniri stabilite cu el, mă lasă să aștept ca prostul și o oră. Nu sunt singura în situația aceasta.

Își tratează subalternii ca pe niște vasali, iar asta este foarte adevărat. Sunt o mulțime de oameni din Consilul Județean care se plâng de el. Sunt femei care au spus că fac orice în Consiliu numai să nu fie trimise în biroul lui. Le aruncă în cap cu obiecte. Asta este atitudine de om civilizat? Toate acestea pot fi probate”, a spus Mihaela Ivancia.

Decizie în BPJ în lipsa Mihaelei Ivancia

Sâmbăta trecută, Maricel Popa a convocat o ședință la sediul PSD la care au participat doar câteva persoane cu funcții în filială. Ieri, acesta a susținut că ședința s-a ținut online, ceea ce nu este adevărat. Pe de altă parte, Mihaela Ivancia a menționat și că dacă tot s-a discutat despre cazul ei, ea nu a fost convocată la întâlnire pentru a-și proba afirmațiile.

„Tot ce am spus poate fi demonstrat. Nu am făcut niciun fel de afirmații inventate, nu am lovit pe nimeni. Am pus pe tapet lucruri pe care toată lumea le știe, toată lumea le cunoaște și toată lumea le vorbește pe la colțuri. Îmi reproșează că nu am vorbit în interiorul partidului. Ieri (sâmbătă, 9 mai- n.r.) putea să mă cheme să vorbesc acolo. De ce nu m-a chemat? Maniera aceasta de acum se întâmplă întotdeauna. Nu fac parte din nicio conspirație. Este mai ușor să crezi că există o conspirație împotriva ta decât să vezi realitatea că nu ești în stare să faci nimic.

Atac la instituțiile de cultură

În urmă cu câteva săptămâni, Maricel Popa a luat banii de la instituțiile de cultură și le-a lăsat în moarte clinică. Ba mai mult, a încercat să forțeze nota și să-i determine pe managerii instituțiilor să accepte un regulament prin care puteau suspenda contractele angajaților. Mihaela Ivancia, președintele Comisiei de Cultură din Consiliul Județean, s-a opus, iar proiectul a fost scos de pe ordinea de zi a ultimei ședințe de plen.

„E mai simplu să spui că e vreo comandă, dar nu e așa. Am răbufnit după atâția ani de înghițit mizeriile lui. De ce acum? Pentru că am stat cuminte. Am tot spus să-l las în pace, că-mi termin mandatul de consilier județean și mă retrag eu. Dar cu toate acestea încă mă mai atacă. După ce am avut discuția cu proiectul de la comisiile de cultură, pe care a vrut să-l bage și l-a scos pentru că a ieșit scandal, el mă acuză pe mine. A spus că din cauza mea s-au întâmplat toate acestea. Normal că din cauza mea, pentru că sunt președintele Comisiei de Cultură și am atras atenția asupra gafelor pe care le face în fața culturii? Când am luat atitudine, a început să mă împroaște pe la spate”.

Maricel Popa, artizanul excluderii primarului Mihai Chirica

Mihaela Ivancia a arătat că actualul lider al PSD Iași vrea să facă exact ce a făcut în 2017 cu primarul Mihai Chirica, viceprimarul Gabriel Harabagiu și fostul deputat Sorin Iacovan, îndepărtați din filială la presiunea acestuia.

„Am mai discutat cu colegii, am văzut că sunt oaia neagră, că în mine vrea să dea. Eu nu vreau să plec din partid. Dacă o să mă dea afară din partid, se va repeta istoria. Tot din cauza lui s-a întâmplat ce s-a întâmplat acum câțiva ani cu primarul Mihai Chirica, viceprimarul Gabriel Harabagiu și cu Sorin Iacoban. Atunci, tot la comanda lui s-au întâmplat toate acestea. El caută conspirații, e mai simplu așa. Eu nu fac parte din nicio conspirație. E o realitate care se întâmplă în partid și pe care o băgăm sub preș. Nu putem fi uniți în jurul unui rău care ne trage în jos. Nu vreau să stau în spatele unuia care nu știe să citească. Să învețe să citească și apoi să stea de vorbă cu mine”, a mai menționat Mihaela Ivancia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *