Prima pagină » International » Explozii puternice și incendii la un depozit de artificii din Bulgaria
Explozii puternice și incendii la un depozit de artificii din Bulgaria

Explozii puternice și incendii la un depozit de artificii din Bulgaria

25 iul. 2024, 22:41,
în International

Mai multe explozii urmate de incendii s-au auzit joi seară la mai multe depozite de artificii în apropiere de orașul Elin Pelin din Bulgaria. Depozitele ard în continuare, iar o coloană mare de fum se ridica deasupra lor. Primarul orașului i-a asigurat pe locuitorii din zonă că nu e vorba de un depozit de armament, potrivit Novini.bg și Novinite.bg.

Potrivit primelor informații, ard trei depozite. Ministerul de Interne nu are încă date despre câte persoane se aflau în interior.

„Echipe suplimentare au fost trimise la fața locului”, a adăugat oficialul bulgar.

Până în prezent, există doi răniți grav – un bărbat (40 de ani) și o femeie (30 de ani), care au fost duși la spitalul Pirogov. Aceștia au arsuri de gradul trei, ceea ce reprezintă o stare care le pune viața în pericol.

„Răniții rămân pentru tratament la terapie intensivă, unde echipele luptă pentru viața lor”, a declarat centrul de urgență.

„Există răniți, dar nu pot spune numărul exact. Există informații despre o femeie rănită, pe care pompierii au scos-o pe o targă”, a declarat comisarul general Dimitar Kangaldzhiev, secretar al Ministerului de Interne.

A fost trimisă o cerere pentru mai multe ambulanțe

A fost trimisă o cerere pentru mai multe ambulanțe. Echipele de salvare sunt la fața locului. Cu toate acestea, medicii nu pot intra în perimetrul exploziilor, deoarece acestea sunt încă în desfășurare.

Nu există clădiri în apropierea depozitului cu artificii care a luat foc între Elin Pelin și stația Elin Pelin, a declarat primarul din Elin Pelin Ivaylo Simeonov pentru BNT. El a spus că nu a fost stins, dar locuitorii ar trebui să fie calmi, deoarece nu a fost un depozit cu muniție.

Ceea ce s-ar putea întâmpla este ca unul dintre fragmente să provoace un incendiu în câmp, a spus Simeonov, dar a adăugat că nu există niciun pericol pentru oameni.

Depozite bulgare de armament afectate de-a lungul anilor de incendii și explozii

Un incendiu puternic a izbucnit pe 25 iunie 2023 într-un depozit al companiei de armament EMKO, în estul Bulgariei, potrivit RFE/RL. Compania îi aparține omului de afaceri Emilian Gebrev, care a fost otrăvit în 2015, iar The Kyiv Independent amintește că acesta a furnizat arme Ucrainei după 2014.

Acesta a fost al doilea incident suspect recent la acest amplasament, după ce un incendiu a condus la o explozie a muniției  la 31 iulie 2022.

La acel moment, un oficial al companiei a declarat că era „100% sigur” că agenții ruși se aflau în spatele incendiului, deși a recunoscut pentru RFE/RL că nu avea dovezi directe.

Nu a fost clar dacă unele dintre munițiile Karnobat erau destinate să ajute la apărarea Ucrainei împotriva invaziei Rusiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *