Prima pagină » International » Explozie la o moschee din Afganistan. 33 de persoane au murit în urma atacului
Explozie la o moschee din Afganistan. 33 de persoane au murit în urma atacului

Explozie la o moschee din Afganistan. 33 de persoane au murit în urma atacului

22 apr. 2022, 21:47,
în International

O explozie a lovit o moschee din nordul Afganistanului în timpul rugăciunilor de vineri, a declarat poliția. Martorii oculari au raportat zeci de victime. Explozia a vizat moscheea Mawlawi Sekandar, la nord de orașul Kunduz.

„Oamenii s-au adunat să se închine în moschee și a avut loc o explozie”, a mai spus un martor ocular la AFP la telefon. „Au fost multe victime, în jur de 30 până la 40 de persoane au fost rănite și ucise”.

„În aceste momente nu avem detalii despre tipul exploziei sau despre victime”, a declarat Obaidullah Abedi, purtătorul de cuvânt al poliției provinciale.

Talibanii susțin că au fost ucise 33 de persoane

Treizeci și trei de persoane au murit într-o explozie la o moschee din provincia Kunduz din Afganistan, potrivit talibanilor.

Printre morți se numără și copii, potrivit purtătorului de cuvânt al talibanilor, Zabiullah Mujahid, în timp ce alte 43 de persoane au fost rănite în explozie.

Mujahid a spus că explozia a avut loc vineri la moscheea din districtul Imam Sahib din provincia Kunduz.

Nu se știe cine a fost în spatele atacului

Nu este clar cine se află în spatele atacului, dar acesta vine după ce mai multe explozii revendicate de gruparea Stat Islamic au zguduit Afganistanul. Cu o zi înainte, încă o explozie a avut loc la Kunduz și alta la o moschee șiită din Mazar-i-Sharif, ucigând cel puțin 12 persoane.

Nimeni nu și-a revendicat încă responsabilitatea pentru explozia de vineri.

De când au ajuns la putere în august anul trecut, talibanii s-au luptat cu o grupare afiliată Statului Islamic, cunoscută sub denumirea de Statul Islamic din Provincia Khorasan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *