Prima pagină » International » Explozie în Turcia! Un proiectil a fost tras din Irak. O persoană a murit, iar mai multe au fost rănite
Explozie în Turcia! Un proiectil a fost tras din Irak. O persoană a murit, iar mai multe au fost rănite

Explozie în Turcia! Un proiectil a fost tras din Irak. O persoană a murit, iar mai multe au fost rănite

12 aug. 2024, 19:40,
în International

O explozie a avut loc astăzi la poalele muntelui Cudi din districtul Silopi din provincia Şırnak, o regiune populată predominant de kurzi din sud-estul Turciei, transmite Agenţia Mezopotamya.

Explozia a provocat pagube vehiculelor care circulau pe drum. La fața locului s-au deplasat servicii de urgență, inclusiv mai multe ambulanțe și unități de jandarmerie.

Se pare că un proiectul a fost tras din Irak, iar autoritățile spun că ar fi vorba despre un atac terorist.

Cel puțin două vehicule, care par a fi civile, au fost afectate de explozie, potrivit fotografiilor publicate de MA. Răniții au fost transportați la Spitalul de Stat Silopi pentru îngrijiri medicale, după acordarea primului ajutor la locul incidentului.

O persoană a murit

Ministrul de Interne Ali Yerlikaya a emis o declarație oferind mai multe detalii despre incident. El a confirmat că explozia a avut loc la aproximativ 12:40 PM, implicând un vehicul de service de la o companie minieră locală care circula prin regiune. Explozia s-a soldat cu moartea unei persoane, iar alte opt au fost rănite, dintre care două sunt în stare critică.

„Într-un raport făcut la Centrul de Apel de Urgență 112 în jurul orei 12.40 astăzi;  S-a raportat că unele persoane au fost rănite în urma exploziei care a avut loc în regiunea Nakitkaya din orașul Çalışkan.

Ofițerii noștri de securitate care au fost trimiși la fața locului, împreună cu Forțele de Frontieră, au luat măsuri de siguranță în zona în care s-a produs explozia și au transportat răniții.

În explozie, unul dintre cetățenii noștri și-a pierdut viața și doi dintre ei au fost grav răniți.

În urma investigațiilor inițiale pe care le-am efectuat împreună cu Ministerul Apărării Naționale; Se consideră că atacul efectuat din nordul Irakului a fost cauzat de ostilitatea față de mina de cărbune operată în regiune.

Au fost luate măsurile de securitate necesare în zona incidentului și continuă o anchetă.

Dumnezeu să aibă milă de cetățeanul nostru care și-a pierdut viața și le doresc însănătoșire grabnică răniților noștri”, a precizat ministrul, fără a oferi alte detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *