Prima pagină » Razboi în Ucraina » Explozie în Crimeea, la un depozit de muniţii. Doi civili au fost răniţi – FOTO, VIDEO

Explozie în Crimeea, la un depozit de muniţii. Doi civili au fost răniţi – FOTO, VIDEO

16 aug. 2022, 13:10,
în Razboi în Ucraina

Marţi dimineaţa, 16 august 2022, a avut loc o explozie în Crimeea, la un depozit de muniţii. În urma incidentului, doi civili au fost răniţi, potrivit guvernatorului Crimeei, Serghei Aksionov.

Înainte cu puţin timp, RIA Novosti a raportat un incendiu la o stație de transformare din apropierea orașului Djankoi din Crimeea.

Explozie în Crimeea, la un depozit de muniţii. Ce a transmis guvernatorul Serghei Aksionov

Potrivit agenţiei de presă rusa TASS, citând administraţia localităţii Mayskoye, astăzi a avut loc o explozie la depozitul de muniţii din Crimeea. Din păcate, două persoane au fost rănite.

Șeful administrativ al Crimeei (anexată de ruși în 2014 – n.r.), Serghei Aksyonov, a confirmat exploziile de marți dimineața, precizând că a plecat de urgență în satul Mayskoye de lângă Djankoi.

”Am plecat în satul Mayskoye, districtul Djankoi. Circumstanțele incidentului sunt investigate. Vă voi informa pe măsură ce informațiile devin disponibile”, a spus Aksenov pe canalul său Telegram.

De asemenea, Ucraina nu a confirmat sau infirmat oficial responsabilitatea pentru exploziile din Crimeea, însă consilierul prezidențial ucrainean Mihail Podoliak a scris pe Twitter, după exploziile de astăzi, că există un „risc mare de moarte pentru invadatori și hoți” în zona ocupată de ruși, scrie The Guardian.

Ministerul Apărării de la Moscova a venit cu alte informații, anunțând că „nu sunt răniți în stare gravă”. De asemenea, Ministerul rus susține că nu au fost două incidente, ci este vorba doar de unul singur. Totodoată, incendiul a izbucnit la un depozit temporar de muniție, provocând exploziile. Deocamdată nu se cunosc cauzele izbucnirii incendiului.

Săptămâna trecută, o bază aeriană din Crimeea a fost lovită de 12 explozii, în care au fost distruse mai multe avioane. Moscova nu a recunoscut că ar fi avut loc un atac acolo, ci a susținut că ar fi fost urmarea unei neglijențe.

Ce spune ministrul rus al Apărării despre folosirea armelor nucleare în Ucraina

Ziua 174 de război în Ucraina. Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a avut astăzi o convorbire telefonică cu secretarul general al ONU, la scurt timp după explozia din Crimeea. Aceştia au discutat despre condiţiile pentru funcţionarea în siguranţă a centralei nucleare Zaporojie.

În acelaşi context, ministrul rus al Apărării a menţionat că Federaţia Rusă nu are nevoie să utilizeze arme nucleare în Ucraina, transmite The Guardian.

În timpul unui discurs susținut la conferința internațională de securitate de la Moscova, ministrul rus al Apărării a susținut că operațiunile militare ucrainene sunt planificate de către Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, și că NATO și-a sporit desfășurarea de trupe în Europa Centrală și de Est.

Șoigu a adăugat și că blocul AUKUS format din Australia, Marea Britanie și SUA are potențialul de a se dezvolta într-o „alianță politico-militară”.

Astfel, în urma exploziei din Crimeea, de la depozitul de muniții, două persoane au fost rănite. Starea lor de sănătate nu este una gravă, conform autorităților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *