Prima pagină » International » Explozie în centrul orașului Odesa. O persoană ar fi detonat o grenadă în timp ce era reținută
Explozie în centrul orașului Odesa. O persoană ar fi detonat o grenadă în timp ce era reținută

Explozie în centrul orașului Odesa. O persoană ar fi detonat o grenadă în timp ce era reținută

02 dec. 2022, 19:46,
BZI.ro, în International

În această seară a avut loc o explozie în centrul orașului Odesa. Din primele informații, cauza exploziei a fost o grenadă, transmite RBC-Ucraina.

Se pare că muniția a explodat la intersecția străzilor Myasoedivska și Prokhorovska în timpul reținerii mai multor persoane de către poliție. După explozie, s-a aflat că opt persoane au fost rănite în explozie, dintre care șase erau polițiști.

O persoană ar fi detonat o grenadă în timp ce era reținută

De asemenea, explozia a avariat mai multe mașini care se aflau în apropiere. În acest moment, plecarea autospecialelor de la cazarma de pompieri este blocată de anchetatori.

Anterior, în Odesa, un agent rus ar fi filmat pozițiile militarilor cu un aparat de înregistrare video ascuns. Spionul a fost reținut în timp ce încerca să transmită  informații.

Cu privire la incident, au fost două posibile variante. Prima, materialele aduse pentru examinare au explodat, iar potrivit altei versiuni i, poliția, în timp ce patrula, a oprit o mașină cu un dispozitiv exploziv în portbagaj.

Posibilă pedeapsă cu închisoarea pentru cei care încalcă sancțiunile UE împotriva Rusiei (propunere CE)

Comisia Europeană a emis vineri o propunere de a amenda companiile cu cel puţin 5% din cifra lor de afaceri la nivel mondial, dacă încalcă sancţiunile Uniunii Europene împotriva Rusiei, relatează Reuters, potrivit News.ro.

Propunerea, care are nevoie de aprobarea Parlamentului European şi a celor 27 de state membre ale UE, stipulează, de asemenea, că persoanele care încalcă sancţiunile UE ar putea fi pasibile de pedepse cu închisoarea de cel puţin cinci ani.

Încălcarea sancţiunilor împotriva Rusiei este deja o infracţiune penală în unele ţări UE, dar în altele este tratată ca o infracţiune administrativă, în timp ce sancţiunile variază în cadrul blocului comunitar, menţionează Reuters.

„Există încă prea multe diferenţe între statele membre în ceea ce priveşte pedeapsa pentru încălcarea sancţiunilor UE”, a declarat comisarul pentru justiţie, Didier Reynders, adăugând că normele propuse vor aduce claritate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *