Prima pagină » Local » Explozie de vânzări la autoturismele second-hand, din Iași! Comercianții de la Târgul auto abia fac față cererii din partea clienților. „Tinerii preferă mașinile sport pe benzină”

Explozie de vânzări la autoturismele second-hand, din Iași! Comercianții de la Târgul auto abia fac față cererii din partea clienților. „Tinerii preferă mașinile sport pe benzină”

17 iul. 2021, 02:00,
în Local

Comercianții de mașini second-hand de la Târgul auto, din Iași, susțin că vânzările s-au dublat după ce au fost ridicate restricțiile privind pandemia COVID-19. Aceștia spun că piața mașinilor second-hand se adaptează după excesul de autoturisme aduse din Germania

Vânzătorii de la Târgul auto din Iași, de pe strada Hlincea, susțin faptul că sunt clienți din ce în ce mai interesați de achiziționarea unei mașini aduse din străinătate. Comercianții spun că ieșenii preferă să achiziționeze mașini second-hand, în favoarea unora noi, datorită prețurilor reduse. Drept urmare, vânzările s-au dublat odată cu ridicarea restricțiilor privind pandemia COVID-19, de la începutul acestei veri. Deși riscurile sunt mult mai mari, din cauza costurile de întreținere ulterioare, clienții preferă în continuare procurarea autoturismelor la mâna a doua, odată cu apariția noilor platforme de verificare a istoricului mașinii. Acestea oferă o siguranță în vederea bunăstării și funcționării autoturismului.

„Când sunt interesat să cumpăr o mașină, folosesc aplicațiile care îmi arată toate amănuntele mașinii. Cred că acesta este cel mai bun mod prin care pot obține o oarecare siguranță”, susține Cosmin Ursu, un client care a achiziționat o mașină second hand, din Târgul Auto, din Iași.

La ce se uită șoferii din Iași când vor să achiziționeze o mașină second-hand

Comercianții spun că principalele atracții sunt mașinile germane, precum Wolkswagen, Audi, BMW sau Opel, care au o reputație bună și oferă cumpărătorului o garanție că autoturismul a fost fabricat inițial la o calitate foarte bună. Cornel Avasiloae, unul dintre cei mai vechi comercianți de mașini second hand din Iași, spune că aduce autoturismele în funcție de cerințele clienților.

„Eu, personal, vând mașini aduse din Germania. Le verific și le aduc în țară pe platformă în funcție de cererile oamenilor”, susține Cornel Avasiloae.

Atunci când vor să achiziționeze o mașină, clienții se uită, mai întâi, la preț. Acesta variază de la 1.500 de euro până la 5.000 – 7.000 de euro. Unul dintre clienții care își caută o mașină spune că vrea să plătească maximum 3.000 de euro pentru un autoturism second-hand.

„Momentan caut o mașină mică, ușor de întreținut, cu care să mă pot deplasa cu ușurință în traficul aglomerat din Iași. Bugetul de care dispun este cuprins între 2.000-3.000 euro”, susține un tânăr, proaspăt deținător de permis auto.

Ce preferă clienții din Iași când se decid să cumpere o mașină second-hand

Proprietarii din Târgul auto, din Iași, mai spun că persoanele interesate preferă să cumpere o mașină din târgurile auto, mai ales datorită noii metode de achiziție, în rate. Aceasta presupune plata contravalorii automobilului în termen de 12 sau 24 de luni, însoțită de un mic avans și de un comision. Clienții din Iași țin cont de fiabilitate, consumul redus, dar și de costul de întreținere a mașinii, în momentul în care vor să achiziționeze o mașină.

„Atunci când se cumpără un automobil, principalele lucruri care sunt verificate sunt uzura motorului, kilometrii parcurși, dar și urmele de folosință de la foștii proprietari. Cei mai înaintați în vârstă caută automobile mai spațioase și confortabile, însoțite de o motorizare Diesel, pe când tinerii preferă mașinile sport pe benzină. În cazul în care o persoană dorește să vândă un autoturism, de obicei preferă să îl lase în parcurile auto, în grija unui dealer cu experiență, care își însușește la rândul său un mic comision”, susține unul dintre comercianții de la Târgul auto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024