Prima pagină » National » Explozibilul folosit pentru incendierea mașinii lui Ioan Crișan este de tip militar

Explozibilul folosit pentru incendierea mașinii lui Ioan Crișan este de tip militar

03 iun. 2021, 14:33,
Bianca Rebegea în National

Explozibilul folosit pentru incendierea mașinii lui Ioan Crișan este de tip militar, din fosta Iugoslavie, potrivit surselor Antena 3. Este vorba despre TNT, echipament militar trinitrotolen- stil extil.

În conformitate cu primele cercetări, afaceristul arădean  a fost filat timp de cel puțin două săptămâni. Se pare că bomba ar fi fost amplasată în mașina sa în fața blocului, deoarece montarea acesteia este una simplă, fiind nevoie de mai puțin de un minut.

Sursele apropiate anchetei spun că ar fi vorba despre profesioniști, având în vedere tipul explozibilului și modul de acționare. Autorii au profitat de faptul că nu pot fi surprinși de camerele de supraveghere din zonă, care erau nefuncționale de mai bine de o lună.

Ioan Crișan ar fi fost ucis din răzbunare. Explozibilul folosit pentru incendierea mașinii lui Ioan Crișan este de tip militar

Potrivit unor surse apropiate anchetei, se pare că a fost vorba despre o răzbunare, mai multe persoane acționând într-un mod calculat.

Din datele deținute de anchetatori, atât soția cât și fiica au declarat că Ioan Crișan nu ar fi avut probleme, nu știu să fi avut conflicte cu vreo persoană în ultima perioadă. De asemenea, se ia în considerare varianta potrivit căreia afaceristul să aibă legături cu un  transport de țigări de contrabandă.

Între timp, autopsia lui Ioan Crişan a fost finalizată, însă trupul acestuia se află încă la Institutul de Medicină Legală. Familia nu îl poate ridica deocamdată.

Psihologul criminalist Liviu Chesnoiu: „A fost atenționat de 2 ori, i s-a dat foc la casă, i s-au furat bani”

Marți seara, 2 iunie, psihologul criminalist Liviu Chesnoiu a vorbit despre atentatul cu bombă de la Arad, în urma căruia afaceristul Ioan Crișan a murit.

„Totul poate fi privit mai prozaic. A fost atenționat de 2 ori, i s-a dat foc la casă, i s-au furat bani. În lumea lor sunt niște atenționări. Poate făcea parte dintr -o ierarhie, poate a deranjeat pe cineva, poate a dat vreo informație poliției.

Sunt multe semne de întrebare, nu avem dosarul. Ne dăm doar cu părerea. Sunt profesioniști, au lucrat ca la carte. Atentatorul și-a făcut lecțiile. A venit, l-a urmărit, i-a văzut tabieturile. A văzut că el bea cafeaua, timp de câteva minute undeva și așa a avut timp, să deschidă frumos ușa, se deschide ușor de către un profesionist. A pus bomba sub scaunul șoferului, a închis la loc și a stat prin preajmă, cu telecomanda. Pentru că trebuia să vadă când este momentul să declanșeze. Acea persoană care se află pe lângă mașină nu a făcut nimic.

Mi se pare că ar fi din spațiul ex-sovietic, dar poate fi și din vest. Poate au ieșit din țară, poate nu au ieșit”, a spus Liviu Chesnoiu.

O maşină a explodat în parcarea unui supermarket din municipiul Arad, sâmbătă dimineaţă, 29 mai, iar înăuntru a fost găsită de pompieri o persoană carbonizată. Poliţia a întocmit un cerc de suspecţi.

„La faţa locului a sosit echipa de anchetatori din cadrul IGPR. A fost întocmit un cerc de suspecţi. De la faţa locului au fost ridicate imagini de pe camerele de supraveghere care urmează a fi analizate. Cadavrul a fost ridicat cu puţin timp în urmă şi va fi expertizat”, a declarat pentru AGERPRES Livia Pescar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *