Prima pagină » International » Explozia de cazuri COVID continuă în China. Aproape două milioane de persoane au fost plasate în izolare

Explozia de cazuri COVID continuă în China. Aproape două milioane de persoane au fost plasate în izolare

04 iul. 2022, 18:46,
în International

În provincia Anhui din estul Chinei au fost plasat în izolare aproape două milioane de persoane, după ce au fost raportate aproximativ 300 de cazuri noi de COVID astăzi, 4 iulie, ca urmare a unei noi creșteri a numărului de cazuri în anumite regiuni, după cum relatează AFP.

În acest sens, China adoptă o abordare fermă față de virus, aplicând campanii majore de screening, carantine obligatorie și izolări, imediat ce sunt înregistrate noi cazuri. Focarul din Anhui a izbucnit în contextul în care economia Chinei îşi revine încet în urma carantinei din Shanghai, care a fost ridicată la începutul lunii iulie, după câteva luni.

persoane in costum izolator

China adoptă o abordare fermă față de virus, aplicând campanii majore de screening, carantine obligatorie și izolări

Aproape două milioane de persoane se află în izolare în China

Aproape două milioane de persoane se află în izolare în China

Două localități din provincia estică Anhui, Sixian și Lingbil, au anunțat carantine care afectează aproximativ 1,7 milioane de persoane, care își pot părăsi locuințele doar pentru a fi testate.

Televiziunea publică CCTV a difuzat imagini cu străzile goale din Sixian în weekend, cu locuitorii care stau la coadă pentru a face al şaselea test PCR în câteva zile. Ministerul Sănătăţii a anunţat luni 287 de noi cazuri pozitive în Anhui, totalul fiind de peste 1.000 de cazuri înregistrate la nivelul provinciei în ultimele zile.

Guvernatorul provinciei, Wang Qingxian, a cerut autorităţilor să ”implementeze testarea rapidă”, precum şi carantina şi raportarea cazurilor cât mai curând posibil.

Wang Qingxian a cerut autorităţilor să „implementeze testarea rapidă”, precum şi carantina şi raportarea cazurilor cât mai curând posibil

Într-o provincie vecină au fost raportate 56 de cazuri noi

Provincia vecină Jiangsu a raportat luni 56 de cazuri noi în patru oraşe

Provincia vecină Jiangsu a raportat luni 56 de cazuri noi în patru oraşe. Numărul cazurilor rămâne foarte scăzut în China, comparativ cu marea majoritate a altor ţări, însă autorităţile chineze intenţionează să limiteze pe cât posibil răspândirea virusului din cauza resurselor medicale limitate în anumite locuri şi a ratei relativ scăzute de vaccinare în rândul vârstnicilor.

Cu toate acestea, această strategie cântăreşte foarte mult în economia gigantului asiatic. Singura relaxare notabilă luată în ultimele săptămâni de autorităţi a fost reducerea carantinei la la sosirea în China de la minimum 21 de zile, la 10 zile.

Shanghai a sărbătorit ieșirea din carantină

La data  de 1 iunie, Shanghai au sărbătorit ieșirea din carantină. În ciuda exploziei de viață, procesul de redeschidere va fi unul lent și dureros, pentru că rezidenții din centrul financiar trebuie să se confrunte cu trauma ultimelor două luni.

Începând cu această dimineață, majoritatea din cei 25 de milioane de locuitori ai orașului sunt liberi să își părăsească comunitățile. Magazinele și clădirile de birouri se pot redeschide, mașinile revin pe străzi, iar metroul și autobuzele își reiau serviciile.

Numărul cazurilor rămâne foarte scăzut în China, comparativ cu marea majoritate a altor ţări

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024