Prima pagină » Titlurile zilei » Explozia centralei termice i-a lăsat fără casa visurilor! În prag de iarnă, o familie din Iași are nevoie de ajutor! „Nici nu pot vorbi de supărare, aveau o casă frumoasă” – FOTO

Explozia centralei termice i-a lăsat fără casa visurilor! În prag de iarnă, o familie din Iași are nevoie de ajutor! „Nici nu pot vorbi de supărare, aveau o casă frumoasă” – FOTO

08 dec. 2022, 02:00, 6 ,
Andreea Timofte în Titlurile zilei

Un incendiu puternic ce s-a produs din cauza unei centrale termice a lăsat brusc o familie din localitatea Lunca Rateș, comuna Scânteia, fără truda de o viață. Focul a mistuit în totalitate casa familiei alcătuite din cinci membri, printre care și un bebeluș. Dacă locuința oamenilor greu încercați era un loc primitor înainte de a avea loc tragedia, totul s-a transformat într-o ruină

Familia Oachiș din localitatea Lunca Rateș, comuna Scânteia, în doar câteva minute și-a pierdut casa pentru care a muncit ani întregi. Se pare că totul ar fi pornit de la o centrală termică ce a explodat, focul extinzându-se ulterior. În ciuda faptului că la faţa locului s-au deplasat două autospeciale de intervenţie şi stingere cu apă şi spumă, locuința s-a făcut scrum în cea mai mare măsură.

Acum, oamenii sunt nevoiți să stea într-un apartament oferit de o familie din municipiu, până va trece iarna, orice ajutor financiar fiind bine-venit.

Explozia centralei termice le-a distrus agoniseala de o viață

Marți, 6 decembrie 2022, o explozie ce a pornit de la centrala termică i-a lăsat fără cuvinte pe membrii familiei Oachiș. În doar câteva minute, adulții casei, împreună cu fiica majoră și încă doi copii minori, luați dintr-un centru de plasament, și-au pierdut locuința în care au investit tot ce aveau, privind neputincioși la flăcările puternice. În urma incendiului, prin intermediul unor oameni cu suflet mare, familia s-a putut muta într-un apartament din municipiu, însă nevoile sunt uriașe.

„Focul le-a mistuit absolut totul, au apucat să scoată din casă doar copilele. Acum stau într-un apartament oferit de cineva, cât să treacă iarna. Au nevoie de haine, alimente, biberoane, pampers, lucruri pentru casă. În curând se va face și un cont pentru donații…

Din ce am auzit, din cauza unei explozii la centrală a luat foc totul, dar nu știu foarte multe, nici nu am îndrăznit să vorbesc cu ei, nici nu pot vorbi de supărare… Aveau o casă frumoasă, mare, era destul de aranjată. La haine ar fi mărimile S/M pentru mamă și fată, iar pentru tată, L și XL. Eu și o prietenă de-a lor încercăm să strângem toate lucrurile, vrem doar să ajutăm”, a declarat Beatrice Bandac, o verișoară de-a familiei.

Pompierii nu au putut salva proprietatea

La scurt timp după ce flăcările au cuprins locuința, două autospeciale de intervenție şi stingere cu apă şi spumă, dar și un echipaj de prim ajutor calificat, au ajuns la casa familiei Oachiș, însă proprietatea nu a putut fi salvată.

„Incendiu produs la o casă de locuit, în localitatea Lunca Rateş, comuna Scânteia, județul Iaşi. La locul evenimentului s-au deplasat două autospeciale de intervenție și stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor calificat din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași”, au declarat reprezentanții ISU Iaşi.

Din fericire, în urma incendiului cauzat de centrala termică nu au existat victime.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`