Prima pagină » Culinar » Explorează bucătăria japoneză. Rețetă de chiftele de pui cu susan și sos panzu
Explorează bucătăria japoneză. Rețetă de chiftele de pui cu susan și sos panzu

Explorează bucătăria japoneză. Rețetă de chiftele de pui cu susan și sos panzu

02 ian. 2024, 12:53,
BZI.ro, în Culinar

Chiftelele de pui cu susan și pastă de miso sunt un aperitiv perfect japonez rapid și ușor ideali de integrat într-o porție de ramen. Chiftelele cu susan sunt îmbogățite cu ulei de susan, ghimbir, ceapă verde, pastă de miso, apoi tăvălite în semințe de susan prăjite și sunt servite cu un delicios sos ponzu de susan. Desigur, poți folosi carne de porc sau de vită în loc de carne de pui tocată.

Rețetă de chiftele cu susan în stil japonez

Miso este o pastă fermentată din soia și este secretul multor feluri de mâncare japoneze, oferindu-le savoarea delicioasă și acel gust umami. Poți folosi miso ca alternativă la sosul de soia sau la sarea obișnuită pentru a conferi preparatelor tale o aromă delicioasă și intensă. Dacă ești sensibil la gluten, va trebui să cauți alternative de miso care este făcut fără grâu sau sos de soia.

Sosul ponzu este practic sos de soia, yuzu (fruct citric japonez), mirin (vin de orez japonez pentru gătit), supă dashi și puțin zahăr. În cazul în care nu reușiți să-l găsiți prin magazine, am simplificat întreaga rețetă pentru a include ingrediente pe care le puteți găsi mai ușor. Dacă ai la dispoziție mirin, dashi și yuzu, bineînțeles că le poți utiliza pe acestea cu încredere. Chiftelele de pui cu sos de susan și miso sunt delicioase și sunt minunate într-un castron de tăiței ramen. Cu toate acestea, dacă le servești ca aperitiv, îți sugerăm să le acompaniezi cu sos ponzu, deoarece le conferă un gust proaspăt și savuros, cu arome citrice intense.

Pașii de preparare

Pentru prepararea acestei rețete deosebite de chiftele vei avea nevoie de 225 grame carne de pui tocată, ⅓ ceașcă tofu tare, ¼ ceașcă ceapă verde tocată mărunt,1 lingură pastă de miso fără gluten, 1 lingură ghimbir, 1 lingură tamari (sos de soia), ½ linguriță piper alb, 1 linguriță ulei de susan și 3 linguri semințe de susan prăjite. Pentru prepararea sosului ponzu vei avea nevoie de 3 linguri tamari, 2 linguri suc de lime și 1 linguriță ulei de susan.

Adaugă într-un castron carnea de pui tocată, tofu răzuit, ceapa verde, pasta de miso, ghimbirul, sos de sosul de soia, piperul alb, uleiul de susan și amestecă bine. Modelează amestecul de pui în forma de biluțe de aproximativ 4 cm și apoi tăvălește-le în semințele de susan prăjite pentru a acoperi complet chiftelele de pui. Așază-le deoparte pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt sau într-o tavă bine unsă. Au tendința să se lipească, deci nu sări peste acest pas.

Le poți coace în cuptor timp de aproximativ 20 de minute la 190 de grade Celsius până devin aurii și nu mai sunt roz în interior, sau le poți prăji în tigaie timp de aproximativ 12 minute la foc mediu, întorcându-le din când în când pentru a se rumeni pe toate părțile. Când chiftelele de pui sunt gata, vor fi ușor ferme la atingere și nu vor mai fi roz în interior. În timp ce chiftelele cu susan se gătesc, pregătește sosul ponzu. Într-un castron mic, adaugă tamari, suc de lime și ulei de susan și amestecă. Servește chiftelele de pui cu susan și miso alături de sosul de susan ponzu și decorează cu ceapă verde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *