Prima pagină » International » Explicațiile ministrului Annalena Baerbock după ce a cheltuit o sumă uriașă, din bani publici, pentru make-up: „Altfel arăți ca un gropar”
Explicațiile ministrului Annalena Baerbock după ce a cheltuit o sumă uriașă, din bani publici, pentru make-up:

Explicațiile ministrului Annalena Baerbock după ce a cheltuit o sumă uriașă, din bani publici, pentru make-up: „Altfel arăți ca un gropar”

02 iul. 2024, 17:40,
BZI.ro, în International

Ministrul german de externe a cheltuit într-un singur an peste 136.000 de euro, din bani publici, pentru servicii de machiaj. Annalena Baerbock are și o scuză „perfectă”.

Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, s-a confruntat cu numeroase critici din cauza cheltuielilor mari pe care le plătește pentru un make-up artist. Acum, ea explică de ce această funcție este importantă și pentru colegii ei bărbați – și de ce este bine plătită, potrivit welt.de.

Ministrul german de externe explică de ce a cheltuit o sumă uriașă, din bani publici, pentru machiaj

Ministrul de externe Annalena Baerbock (Verzii) s-a apărat împotriva criticilor referitoare la cheltuielile ministerului său pentru un make-up artist. Când apari la televizor, trebuie să te machiezi din cauza reflectorului puternic, a declarat Baerbock la evenimentul „Politics on Site” organizat de Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) , NDR și „Hannoverscher Allgemeine Zeitung”. „Altfel arăți ca un gropar pentru că ești complet gri”.

Cu multele ei călătorii, nu are timp să caute de fiecare dată un make-up artist pe loc – acest lucru este valabil mai ales în străinătate. „De aceea, este o practică obișnuită – nu doar pentru mine, apropo, dar este întotdeauna un subiect de discuție cu femeile, precum și în Cancelarie și cu ceilalți bărbați – să avem make-up artiști în consecință.”

Având în vedere că ea călătorește foarte mult și este plecată și noaptea, această muncă este plătită corespunzător, a explicat Baerbock. Aceasta înseamnă că Ministerul Afacerilor Externe respectă reglementările legale.

Potrivit informațiilor anterioare ale ministerului, costurile pentru ca un make-up artist să o însoțească pe Baerbock la întâlnirile foto și de televiziune din țară și din străinătate în 2022 s-au ridicat la 136.500 de euro.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *