Prima pagină » Actualitate » Explicație incredibilă a deputatului PNL care a votat moțiunea împotriva lui Vlad Voiculescu: „Sunt într-o zonă fără semnal şi mă conectez foarte greu!“

Explicație incredibilă a deputatului PNL care a votat moțiunea împotriva lui Vlad Voiculescu: „Sunt într-o zonă fără semnal şi mă conectez foarte greu!“

17 feb. 2021, 16:15,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Explicație incredibilă a deputatul PNL Corneliu Olar, care a fost singurul liberal care a votat miercuri, 17 februarie, pentru adoptarea moţiunii simple iniţiate de PSD, „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor”, împotriva ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu.

Corneliu Olar a spus că a votat din greşeală „pentru“ și a dat vina pe faptul că atunci când a folosit tableta ca să voteze era într-o zonă fără semnal şi se conectează greu la Camera Deputaţilor.

„A fost o greşeală. Am votat pe tabletă şi a fost o greşeală. Nu am apăsat pe buton şi foarte greu am accesat pentru că sunt într-o zonă fără semnal şi foarte greu mă conectez la Camera Deputaţilor. Am tot dat şi nu îmi apărea imaginea şi la vot, din greşeală am votat, dar nu intenţionat”, a declarat Corneliu Olar.

În favoarea moţiunii simple a votat şi liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale Varujan Pambuccian, potrivit votului electronic afişat pe site-ul Camerei Deputaţilor.

Va fi dat afară din partid Corneliu Olar?

Rareș Bogdan a transmis un mesaj colegilor liberali înaintea votării moțiunii simple depuse de PSD împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Rareș Bogdan era de părere că niciun parlamentar liberal nu va vota moțiunea PSD. Totuși, el ține să-i avertizeze pe cei care vor face acest lucru să ia în calcul că el va cere excluderea acelui parlamentar din partid.

Este interesant acum de văzut dacă va fi exclus din partid Corneliu Olar.

Moţiunea împotriva ministrului Vlad Voiculescu a fost respinsă

Deputaţii s-au pronunţat, miercuri, prin vot asupra moţiunii simple prin care PSD a cerut demisia ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu. 140 de deputaţi s-au prounţat în favoarea moţiunii şi 161, împotriva acesteia. Astfel, moţiuna a fost respinsă.

Aceasta este prima moţiune simplă depusă de opoziţie în această legislatură. Potrivit regulamentului, moţiunile simple se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi. Procedural, o moţiune simplă împotriva unui ministru nu are efect juridic şi, chiar dacă este adoptată de Parlament, acesta nu este automat demis. Moţiunea fusese semnată de 109 social-democraţi şi a fost dezbătută de deputaţi în şedinţa de luni.

Camera Deputaţilor a respins moţiunea simplă iniţiată de 109 deputaţi social-democraţi împotriva ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu. Anterior votului, liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a solicitat ca votul la moţiunea simplă să fie unul secret, însă cererea a fost respinsă.

Din 304 deputaţi prezenţi, au fost 140 de voturi „pentru”, 161 „contra”, o abţinere, iar doi deputaţi nu au votat.

Alexandru Rafila: „Ar fi trecut dacă era votul secret“

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat că moțiunea „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor”, împotriva ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu, ar fi trecut dacă votul ar fi fost secretizat, deoarece mulți dintre parlamentarii PNL și chiar și unii din USR ar fi votat „pentru“.

„Ați văzut că diferența la care a fost respinsă această moțiune a fost minimă și, mai mult, a existat din partea majorității acea respingere a secretizării votului. Eu sunt convins că dacă se această secretizare a votului ar fi avut loc, mulți dintre parlamentarii PNL și chiar și unii dintre cei din USR ar fi votat în favoarea acestei moțiuni și cu siguranță ar fi trecut. Probabil că ministrul Sănătății ar fi fost nevoit să își dea demisia”, a declarat Alexandru Rafila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *