Medicul Radu Țincu explică una dintre cele mai controversate restricţii existente la această dată. Vorbim despre obligativitatea portului măștii la plajă sau în pădure. Acesta este de părere că atunci când eşti singur în pădure, masca nu ar trebui să fie obligatorie dar la plajă, din cauza aglomerării, oamenii trebuie să poarte mască.
De altfel, medicul a explicat că nimeni nu îşi doreşte o creștere a numărului de infectări de COVID-19 și revenirea la restricţii mai drastice.
Medicul Radu Țincu este de acord cu purtarea obligatorie a măştii la plajă sau pădure
Într-o intervenţie telefonică la un post de televiziune, medicul Radu Țincu a vorbit despre faptul că masca trebuie purtată de toţi cei care se află în aglomerări, fie că vorbim despre plajă sau despre pădure. Totuşi, dacă eşti singur în pădure este logic să nu porţi mască. Acesta a vorbit şi despre faptul că în 2020, la mare, au fost înregistrate creșteri consistente ale infectărilor cu COVID-19 și că nimeni nu îşi doreşte repetarea unui scenariu care presupune şi reluarea unor restricţii:
Această regulă a fost impusă la nivel național. Sunt anumite momente. Dacă ești în pădure singur nu porți mască de protecție. Pe plajă trebuie să ne amintim că anul trecut exista o reglementare privind distanţarea. Cei de pe plaja trebuie să fie atenți la acest lucru. Nu știu ce s-a întâmplat acolo. Trebuie discutat cu cine supraveghează litoralul. Nimeni nu vrea o creștere a cazurilor care va duce, în cele din urmă, la noi restricții”, a spus Radu Țincu, la România TV.
Masca este obligatorie pe plajă, de 1 Mai şi de Paşte
Autorităţile au anunţat faptul că, de 1 mai și de Paște, la mare masca este obligatorie. Autorităţile au atras atenţia despre riscul unor amenzi dacă turiştii nu se supun restricţiilor în vigoare. De altfel, staţiunile de la mare au fost pline de turiși pe data de 1 mai și de Paște. Oficialii au explicat faptul că oamenii pot renunţa la mască dacă vor să se scalde în Marea Neagră. Totuşi, apa mării este destul de rece.
Restaurantele de la plajă au putut primi turişti în proporţie de 30% la Mamaia și 50% în Vamă Veche. De altfel, aceleaşi reguli au rămas în vigoare şi după zilele de Paște. Deci, turiştii care vor să vină la mare în weekend sau în cursul săptămânii trebuie să respecte normele aflate în vigoare.
Pe de altă parte, românii care vor să circule în afara ţării trebuie să ştie că mai multe staţiuni din UE au renunţat la carantinarea celor care sunt vaccinaţi. Este şi cazul Greciei, țară care se bazează pe turismul românilor şi care a făcut anunţul în urmă cu câteva săptămâni.
Statul elen anunţa că va renunţa de astăzi la măsurile de carantină pentru turiştii neinfectaţi cu virusul SARS Cov-2 din mai multe state. Autorităţile din Grecia au anulat unele restricţii chiar înainte de deschiderea oficială pentru turişti, de pe 15 mai, a transmis, duminică, Ministerul Transporturilor, potrivit Reuters.
Grecia a depăşit pragul de 10.000 de decese din cauza virusului COVID-19. Măsurile de ridicare a restricţiilor se vor aplica pentru turiştii din ţările UE, Statele Unite şi Marea Britanie, dar şi pentru alte ţări.