Prima pagină » National » Experimentul fostului polițist Viorel Teacă cu aparatul alcooltest! A mâncat un corn cu ciocolată și a suflat: ”Aproape dosar penal” – VIDEO
Experimentul fostului polițist Viorel Teacă cu aparatul alcooltest! A mâncat un corn cu ciocolată și a suflat: ”Aproape dosar penal” - VIDEO

Experimentul fostului polițist Viorel Teacă cu aparatul alcooltest! A mâncat un corn cu ciocolată și a suflat: ”Aproape dosar penal” – VIDEO

07 aug. 2024, 10:12,
în National

Fostul polițist Viorel Teacă a făcut un experiment mâncând un corn cu ciocolată și ulterior suflând în aparatul alcooltest. Rezultatul testării este unul care poate crea panică în rândul șoferilor. Aparatul a indicat o valoare aproape de limita întocmirii unui dosar penal.

Fostul polițist Viorel Teacă explică faptul că noua lege a Codului Rutier mai are o lacună. Vorbim despre retestarea cu aparatul alcooltest pe care o poți cere la 15 minute după testarea inițială. După retestare nu mai ai dreptul să ceri testare la analize de sânge.

Experimentul fostului polițist Viorel Teacă cu aparatul alcooltest! A mâncat un corn cu ciocolată și a suflat: ”Aproape dosar penal”

În clipul publicat pe TikTok, fostul polițist Viorel Teacă arată faptul că într-o țară din Africa s-a făcut un experimente legat de consumul unui corn cu ciocolată și șapmpanie și ulterior testare cu aparatul alcooltest. Șocant, șeful poliției din acea țară a ”picat” testarea cu aparatul alcooltest având o alcoolemie de 0,21:

Ia fiți atenți, dragilor. Ăsta este șeful poliției. A venit primarul care are în mână un alcooltest. A venit primarul care i-a dat șefului poliţiei dintr-o țară africană să mănânce un corn cu ciocolată. Șeful poliției spune că acel corn este gustos. Primarul vrea să-l testeze pe șeful poliției să vadă dacă este beat. Ia uitați ce se întâmplă după ce a mâncat cornul cu ciocolată. 0,21, ia uitați la șeful poliției ce față face, nu îi vine să crească că s-a întâmplat de la un corn cu ciocolată.

Viorel Teacă a făcut și el experimentul cu aparatul alcooltest și cornul cu ciocolată

Viorel Teacă a făcut și el experimentul mâncând un croissant cu ciocolată și șampanie și suflând în aparatul alcooltest. Rezultatul a fost și mai șocant pentru că valoarea ieșită la un aparat care este folosit pe scară largă în Europa și de către Poliția Română este aproape de un dosar penal:

”Am luat și eu un croissant și haideți să facem şi noi testul. Este un croissant cu ciocolată și vanilie și esență de șampanie. Folosim un aparat alcooltest marca Drager, binecunoscutul aparat care este cunoscut la nivel european, producție australiană. Este folosit și de Poliția Română. Un aparat care este foarte, foarte sensibil la alcool. Am luat jumătate de corn cu șampanie, am suflat în el să vedem ce se întâmpla. Ia uitați, 0,32. Ce părere aveți? ” a concluzionat Viorel Teacă.

Valorile de alcool în aerul expirat între 0,01 mg/l și 0,40 mg/l constituie contravenție și sunt sancționate cu amendă și suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile. Dacă aceste valori sunt întâlnite în contextul unui accident rutier, suspendarea dreptului de a conduce se extinde la 120 de zile.

Dacă aparatul etilotest indică o valoare mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, se vor lua probe de sânge pentru a determina nivelul de alcoolemie. Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, cu o concentrație de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge, este considerată infracțiune și este pedepsită cu închisoare sau amendă. Așadar, Viorel Teacă trage un semnal de alarmă asupra probabilității destul de mari ca la testarea cu aparatul alcooltest să-ți iasă o alcoolemie mare chiar dacă ai mâncat un corn cu ciocolată și șampanie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
07 august 2024
07 august 2024