Prima pagină » Titlurile zilei » Experiment BZI! Timp de o săptămână, directorul CFR Infrastructură a fost doar musafir la birou. Cozubaș are un salariu uriaș – FOTO

Experiment BZI! Timp de o săptămână, directorul CFR Infrastructură a fost doar musafir la birou. Cozubaș are un salariu uriaș – FOTO

28 iul. 2023, 02:00, 7 ,
în Titlurile zilei

Directorul CFR Infrastructură din Iași este de negăsit la sediul instituției. Pe lângă că nu răspunde la telefon, mereu inventează câte o ședință sau o comisie de la București pentru a sta degeaba în birou ca să nu îl deranjeze nimeni

Timp de o săptămână, reporterii BZI s-au deplasat în fiecare dimineață la sediul CFR Infrastructură din Iași, pentru a discuta cu directorul Vasile Cozubaș, instalat în fruntea instituției în luna martie 2023. Doar că, în fiecare zi, răspunsul a fost același, directorul nu este disponibil sau nu ne poate primi. La telefon sau la mesajele noastre încă nu a oferit vreo replică.

Directorul CFR Infrastructură, un chiulangiu?

Reporterii BZI s-au deplasat în fiecare dimineață, timp de o săptămână, la sediul instituției, pentru a discuta cu directorul Cozubaș, însă de fiecare dată au fost întâmpinați de un portar. Paznicii de la intrare au fost vizibil surprinși să vadă că este căutat directorul și au specificat că fie se află într-o ședință, fie nu este disponibil. De asemenea, secretara acestuia a precizat că este prins cu ceva și nu ne poate primi în birou sau să discute cu noi.

„Ne cerem scuze, dar, din păcate, domnul director SRCF Iași nu vă poate primi azi”, a specificat secretara.

O mare provocare pentru cei care vor să discute cu Vasile Cozubaș, directorul CFR Infrastructură Iași, acesta este de negăsit la birou și nici la telefon nu răspunde.

„Astăzi este vineri și este zi scurtă. Programul domnului director se termină la ora 14:00”

o poză cu paznicul de la CFR Infrastructură

Paznicii de la intrare îl acoperă pe director și nu lasă pe nimeni să intre înăuntru

Joi, 20 iulie 2023, prima zi la sediul CFR Infrastructură. Ora 08:30. Ne întâmpină portarul:

„Domnul director are acum o comisie de verificare de la București, nu vă poate primi”.

Acesta nici nu s-a clintit din ușă de frică să nu reușim să ne strecurăm în instituție. Vineri, 21 iulie, la ora 08:40, ne-am dus din nou la ușa CFR Infrastructură, poate avem noroc să vorbim cu directorul Cozubaș. Același paznic care se deplasează agale, că a fost obligat să se ridice de pe scaun. Era vineri, iar bugetarul are program scurt, ghinionul nostru, norocul directorului.

„Astăzi este vineri și este zi scurtă. Programul domnului director se termină la ora 14:00 și nu are timp de alte treburi”.

Deși era dimineață, Cozubaș se gândea cum să treacă ziua mai repede, să plece, neavând chef să-i bată cineva la ușă, dacă era în instituție. Doar portarul susținea că este acolo.

Încă o săptămână de chiul

Luni, 24 iulie 2023, la ora 08:15 eram în fața sediului măreț de la CFR Infrastructură. Bineînțeles că îl căutam tot pe directorul Vasile Cozubaș. De această dată, ne-a întâmpinat un gardian:

„Domnul director este prins cu niște treburi, dar mai bine încercați să îl sunați”.

L-am sunat în repetate rânduri la numărul de telefon 0722.693.703, desigur că nu a răspuns. Am mai stat prin zonă în speranța că îl vom întâlni pe cel mai căutat director din oraș, dar în zadar. Am revenit marți, 25 iulie 2023, la ora 08:30, vizibil deranjat de insistența noastră, gardianul de la ușă, ne-a transmis:

„În zilele de marți și joi sunt ședințe de consiliu, deci nu are cum să discute (directorul – n.r.) cu dumneavoastră”.

Miercuri, 26 iulie 2023, la ora 08:25, ne-am aflat din nou la sediul CFR Infrastructură. Angajatul de la pază și-a acoperit din nou șeful:

„Vedeți că au fost furtuni în ultima vreme, iar infrastructura CFR a fost afectată. Astfel, domnul director trebuie să se ocupe urgent de ele”.

În dimineața zilei de joi, 27 iulie 2023, la ora 08:20 am mai făcut o încercare și ne-am dus iarăși la biroul directorului Vasile Cozubaș. Mare ghinion. Nici de această dată, după o săptămână în care am mers zilnic la sediul CFR Infrastructură ca să-l întâlnim pe directorul instalat în funcție de 4 luni, nu l-am găsit. Ne-a întâmpinat femeia de la pază care ne-a spus:

„Astăzi nu a venit deloc domnul director, nu știu unde este. Nici mâine (vineri, 28 iulie 2023 – n.r.) nu îl veți găsi. Nu știu dacă luni vă poate primi, mai încercați la telefon”.

Am uitat că astăzi este vineri și nu avem nicio șansă să-l găsim pe bugetarul Cozubaș la locul de muncă. Deși la început păreau doar uimiți de prezența noastră, odată cu trecerea zilelor, paznicii au început să aibă o atitudine mult mai defensivă, evitând să dea un răspuns concret sau să ofere vreo informație.

Este în funcție de puțin timp

o poză cu sediul CFR Infrastructură Iași

Actualul director este doar interimar pe această funcție

Vasile Cozubaș a fost numit în funcție în luna martie 2023, după ce i-a luat locul lui Sorin Trandafirescu. Actualul director este doar interimar pe această funcție, deoarece directorul general Radu Pipa este detașat în cadrul companiei de infrastructură la București pentru o perioadă nedeterminată.

Vasile Cozubaș a fost promovat pe post tot din cadrul companiei. După ce a discutat cu noi doar o dată, imediat după ce a fost numit în funcție, acesta nu a mai răspuns la telefon și nici măcar la mesaje, fără vreo justificare. Programul lui Vasile Cozubaș este de la ora 08:00 la ora 16:00, doar că în zilele de vineri se termină deja la ora 14:00. Paznicii de la ușă sunt angajați ai CFR, nu de la o firmă de pază, astfel că îl cunosc foarte bine pe director.

Un bugetar plătit regește din banii ieșenilor își permite să chiulească după bunul plac. Din când în când, paznicii îi țin locul.

Comentarii
  • Desenează în Paint noul design al pasajului de la gara internațională…de asta nu are timp de reporteri.

  • Adica de ce ar trebui sa stea la dispozitia jurnalistilor! Societatile au birou de presa, care poate raspunde la solicitarile mass-mediei.

  • Sunati la Birooul de presa la Bucuresti

  • La cate probleme sunt cu infrastructura CFR din cauza temperaturilor extreme, a furtunilor, etc…ar fi culmea, ca directorul, sa mai aiba timp sa raspunda la vorbaraia jurnalistilor. Are destule pe cap!

  • Nu ati gasit de ce sa va luati? E un salariat capabil, profesionist, serios, corect si cunoaste meserie de CFR, si va luati de faptul ca nu vrea sa vorbeasca cu voi. Pai e platit ca sa dea interviuri sau sa munceasca?

  • E plecat cu ligheanu pe bahlui. Hai sictir

  • Transmiteți întrebările pe mail. Sau poate ați găsit sa-l șantajați cu ceva și nu vreți sa lăsați “urme”?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
18 septembrie 2024
18 septembrie 2024