Prima pagină » Eveniment-Social » Experiența unui tânăr în unul dintre cele mai mari orașe din lume: „Oamenii săreau să te ajute” – GALERIE FOTO

Experiența unui tânăr în unul dintre cele mai mari orașe din lume: „Oamenii săreau să te ajute” – GALERIE FOTO

31 iul. 2023, 02:00,
Andreea Timofte, în Eveniment-Social

Sebastian, un tânăr în vârstă de 25 de ani, a trăit experiența vieții lui în orașul Chicago, Statele Unite ale Americii. Acesta a muncit vara trecută la un Aqua Park, având și oportunitatea să viziteze cele mai importante puncte turistice din lume

După ce a revenit în România cu suma de 10.000 de dolari, Sebastian a obținut și viza pentru SUA pe o perioadă de 10 ani. Energia americanilor și viața de acolo l-au impresionat.

„Am ales acest program pentru că îmi doream foarte mult să văd America cu ochii mei și am vrut să îmbin munca cu plăcutul! Am ales să merg în State cu agenția Work and Travel Club! După ce am plătit banii în tranșe, mi s-au oferit câteva joburi în state diferite, eu am ales să îmi petrec vara în Wisconsin Dells, lucrând ca și lifeguard (salvamar) la un Aqua Park, mai exact Mt. Olympus!

Cum am ajuns în Wisconsin, m-am dus la cazarea oferită de angajator contra cost, unde am găsit niște condiții foarte bune, mi-am pus toate lucrurile în ordine și am ieșit să văd împrejurimile! Peisajul m-a impresionat maxim, arhitectura caselor tipice americane, străzile, oamenii care erau foarte diferiți, până și mașinile erau foarte ciudate, dar într-un mod plăcut! După aceea, m-am dus să fac niște cumpărături, la vreo 5 km am găsit și un centru comercial unde găseai cel mai căutat magazin: Walmart!

După 3 zile am început jobul, am cunoscut oameni din alte colțuri ale lumii. Și acum țin legătura cu unii dintre ei! Pot spune ca am făcut cea mai bună alegere privind jobul, orașul și cazarea, nu m-am putut plânge de nimic! Între timp, m-am dus să îmi fac Social Security Card ca să îmi găsesc și un al doilea job, dar nu am putut să îmi iau pentru că programul de la primul job era destul de lung, mai exact 10:00-21:00”, a declarat Sebastian C.

Cum a ajuns în unul dintre cele mai mari orașe ale lumii: „Am luat viza de turist”

După ce i s-a încheiat contractul de muncă din Wisconsin, Sebastian a decis să plece în Chicago pentru 10 zile.

„Am luat trenul din Wisconsin până în Chicago, la gară m-a așteptat Jacob, ne-am dus la el la casă și mi-a arătat tot Chicago-ul, cu bune și rele! Am rămas foarte impresionat de oraș și de cultura americană! Era să uit că mi-am umplut 2 trollere mari cu haine noi și am mai pus ceva haine și în cel de mână, plus pe mine! Au fost niște bani cheltuiți inteligent!

Recomandarea mea este să mergeți cu o gașcă de prieteni, nu ca mine, singur, aș putea recomanda cu drag Mt. Olympus din Wisconsin Dells Lake Dellton, ca și lifeguard, nu pot recomanda alte joburi pentru că nu le-am avut! Și pe 10 octombrie am venit acasă cu niște amintiri de neuitat, foarte recunoscător pentru șansa pe care am avut-o, ca să vizitez America! Alții o văd doar în filme sau poze! Un vis devenit realitate! Recent, am luat viza de turist pe 10 ani și plănuiesc să mă mai duc să vizitez alte locuri la fel de speciale cum au fost Chicago și Wisconsin Dells!”, a menționat Sebastian C.

Ce a făcut cu banii câștigați

Sebastian C. a susținut faptul că din banii obținuți în America și-a cumpărat o mașină și a reușit să pună deoparte câteva mii de dolari.

„Cea mai tare amintire e experiența în sine! Banii i-am adus acasă. Mi-am luat mașină și am pus deoparte ca să vin și vara viitoare. Chiar nu am fost speriat de americani, m-am simțit ca acasă. Am stat cu încă un băiat din București, nu puteam merge la cazinouri, aveam 20 de ani anul trecut, nu mă primeau. Oamenii erau mult mai faini, săreau să te ajute, ceea ce nu vezi la noi. Erau mult mai fericiți… Mâncarea era foarte bune, pane, ca la noi, în Europa. Îmi făceam orez, paste, ocazional mergeam și la fast-food”, a precizat Sebastian C., tânărul care a vizitat unul dintre cele mai mari orașe ale lumii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *