Monisha Rajesh, o turistă din Anglia, a avut parte de o experiență inedită după ce a călătorit cu un tren românesc, până la București. Aceasta este pasionată de călătoriile cu aceste mijloace de transport, scriind chiar și o carte în acest sens. În pofida avertismentelor primite de la o însoțitoare de vagon, turista din Anglia a rămas cu o impresie plăcută după călătoria cu celebrul tren „Dacia”.
Monisha Rajesh este o tânără turistă din Anglia care își documenteză călătoriile pe care le face cu trenul. În plus, este și autoarea cărții „80 de trenuri în Jurul Lumii”. Tânăra a povestit ce experiență a avut cu trenul de la Viena la București.
Experiența trăită de o turistă din Anglia într-un tren românesc
O turistă din Anglia care a călătorit cu un tren românesc către București a avut parte de o experiență la care nu s-ar fi așteptat. Într-o discuție pe care a avut-o cu un angajat al serviciul austriac Nightjet, tânăra a fost atenționată să „aibă grijă la lucrurile” sale.
Primul „impact” l-a avut cu o doamnă, mai cu seamă o însoțitoare de vagon a serviciului Nightjet, pentru Paris – Viena. Angajata a purtat un dialog cu Monisha, iar tânăra a rămas uimită de ce i-au putut auzi urechile. Mai cu seamă, i-a creat o stare de neliniște, după ce i-a recomandat să „aibă grijă la lucrurile” personale.
„Am avut o discuție cu un însoțitor al serviciului austriac Nightjet de la Paris la Viena, care tresărise de dezaprobare când i-am dezvăluit că plecam spre București cu trenul. «Pe Dacia?» întrebase ea. «Este un tren groaznic – este atât de lung. Și e un tren românesc. Ai grijă la lucrurile tale, da?»”, a povestit turista.
Cu toate acestea, neliniștea s-a risipit odată ajunsă în vagon. Turista din Anglia a mărturisit că rezervarea biletelor a fost facilă. Prețul biletului a fost 110 euro și a fost achiziționat cu o lună înainte de călătorie. În plus, a avut parte de o experiență plăcută, ea călătorind la cușetă.
Monisha a rămas plăcut impresionată
„Neliniștea mea a dispărut la vederea covoarelor nou montate, a cușetelor moi ca de catifea și a doar doi dintre cei cinci posibili colegi de călătorie din compartimentul meu. În realitate, trenul era cu mult superior Nightjet-ului, cu interioarele sale obosite.
Întrucât mi se alocase un compartiment rezervat exclusiv femeilor, am simțit imediat un sentiment de fraternitate, în timp ce eu și colegele mele de compartiment ne ajutam reciproc să fixăm paturile la locul lor, să proptim scările, în timp ce altele se ocupau de așternuturi și bagaje”, a povestit Monisha Rajesh.
După ce s-a făcut comodă la cușetă și s-a odihnit, pe drum, a ajuns și momentul controlului de la frontieră. Trenul a oprit, în jurul orei 2:00, la granița ungară cu România. Apoi, la două ore distanță, a mai oprit pentru un control, la Curtici. A avut surpriza să constate că în tren se vindeau anumite produse alimentare și băuturi alcoolice. Iar drumul prin România a fost feeric, cel puțin pentru ea. S-a bucurat de spectacolul natural, privit pe geamul trenului, în marea aventură către Capitală.