Prima pagină » Local » Există și miracole! Adolescenta strivită pe trecerea pentru pietoni de șoferul beat al CTP a fost externată! Puștoaica s-a întors în sânul familiei după trei săptămâni petrecute în spital
Există și miracole! Adolescenta strivită pe trecerea pentru pietoni de șoferul beat al CTP a fost externată! Puștoaica s-a întors în sânul familiei după trei săptămâni petrecute în spital

Există și miracole! Adolescenta strivită pe trecerea pentru pietoni de șoferul beat al CTP a fost externată! Puștoaica s-a întors în sânul familiei după trei săptămâni petrecute în spital

06 iul. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Local

Încă o minune! Lucia, adolescenta zdrobită pe trecerea pentru pietoni de un șofer beat al CTP, a fost externată de la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași. După aproximativ trei săptămâni de internare și o comă de gradul 1, fata de 15 ani s-a reîntors în sânul familiei. Lucia este elevă în clasa a 7-a la Școala Gimnazială „George Coșbuc”, Iași

După aproximativ trei săptămâni de la tragicul accident produs de un șofer beat al CTP, Lucia, adolescenta de 15 ani care a fost strivită pe trecerea pentru pietoni, și-a revenit. Tânăra a fost externată de la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași, după mai multe săptămâni de internare. Fata s-a întors în sânul familiei. Pe 17 iunie 2021, după accident, adolescenta a fost transferată de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași, deoarece aceasta se afla în stare foarte gravă. Medicii au luptat să o țină în viață. După mai multe zile în care s-a aflat în comă, și-a revenit miraculos.

„Fata a ajuns în stare gravă la noi. A fost câteva zile în comă, dar stabilă, mai apoi revenindu-și complet. A rămas internată, pentru mai multe investigații. După ce a început să se simtă mult mai bine, a fost externată. Aceasta se află acasă de câteva zile”, au declarat reprezentanții Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu”.

Lucia este elevă în clasa a 7-a la Școala Gimnazială „George Coșbuc”, Iași. Atât colegii, cât și profesorii fetei au fost marcați de cele întâmplate și s-au rugat ca ea să se facă bine și să se întoarcă la școală.

Accidentul rutier cu victimă s-a produs la mijlocul lunii iunie

Amintim că, pe 17 iunie 2021, a avut loc un grav accident rutier în zona Dacia, din municipiul Iași. Un șofer de autobuz de la CTP a zdrobit o adolescentă de 15 ani pe o trecere pentru pietoni. La fața locului au ajuns de urgență un echipaj medical și polițiștii rutieri. În urma impactului, tânăra a fost grav accidentată, fiind preluată de un echipaj SMURD și transportată de urgență la o unitate medicală. Fata a ajuns în comă la spital, unde a rămas internată.

Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de 0,17 miligrame pe litru, alcool pur în aerul expirat. La câteva ore de la producerea accidentului, în spațiul public au apărut imagini cu șoferul care a urcat cu un PET de bere la volanul autobuzului. Mirel Coșan, șoferul CTP care a zdrobit o tânără pe trecerea pentru pietoni, a spus că nu a văzut-o, deoarece s-a aplecat după o bucată de pâine. Bărbatul a ținut să precizeze că nu a consumat alcool în timpul programului, iar în PET-ul de bere surprins în imagini se afla apă, însă la finalul anchetei interne a companiei s-a dovedit că acesta consumase alcool în timpul programului. În cabina șoferului, muzica era la maximum.

După accident, s-au întețit controalele la CTP

După tragicul accident produs de Mirel Coșan, șoferul beat de la Compania de Transport Public (CTP) Iași, au început verificări drastice în rândul angajaților. Vatmanii și șoferii nu ies netestați pe trasee. Inclusiv angajații de la birouri și mecanicii sunt verificați. Echipele mobile ale companiei merg pe traseu și îi iau prin surprindere pe șoferi, testându-i în stațiile de la capetele de linie. Șoferii și vatmanii sunt testați cu aparatul alcooltest din două în două ore. În ultimele trei luni, conducerea CTP a concediat șase șoferi, care au fost depistați băuți. Aceștia au fost verificați la plecare în cursă, deoarece emanau un miros de alcool.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`