Pastilele care te ajută să rămâi însărcinată sunt indicate în cazul femeilor cu sindromul ovarelor polichistice. De asemenea, acestea pot fi administrate și pentru reglarea și stimularea ovulației. Mai mult de atât, se poate apela și la suplimente de vitamine și minerale.
Totodată, există și anumiți factori ce pot influența procesul de concepere a copilului. Stilul de viață, alimentația, alcoolul și tunul sunt cei mai importanți și trebuie să acordați o atenție sporită asupra lor. De asemenea, vârsta femeii și a bărbatului, precum și gradul de fertilitate sunt alți factori ce pot influența o sarcină.
Pastile care te ajută să rămâi însărcinată
În cazul în care dorești să rămâi însărcinată și nu reușești, medicul vă poate recomanda anumite pastile ce vă pot ajuta în procesul de concepere a fătului. Acestea vor fi administrate în funcție de cauza problemei, vârsta și de preferințele personale. Pastilele pentru fertilitatea sunt recomandate cel mai des în cazul reglării sau stimulării ovulației. În unele cazuri, anumite medicamente pot fi prescrise și bărbaților. Pentru femei, cele mai comune medicamente indicate sunt cele ce au ca substanță activă clomifen citrat. Acestea ajută la eliberarea lunară a ovulului, iar doza de început este de 50 mg pe zi. În cazul în care ovulația nu are loc, doza se poate crește, însă există reacții adverse. De asemenea, nu se recomandă administrarea pastilelor pentru mai mult de 3-6 cicluri.
Pentru aceeași problemă, mai sunt recomandate pastile pe bază de tamoxifen și gonadotropine. Femeile ce suferă de sindromul ovarelor polichistice sau a chisturilor și nu pot rămâne însărcinate vor administra pilule ce au o substanța activă denumită metformină. Totodată, aportul unor vitamine și minerale vă pot ajuta să rămâneți însărcinate. Acestea trebuie administrate doar după anumite analize la sânge și la recomandarea medicului specialist. Cele mai bune suplimente ce pot fi luate sunt cele pe bază de acid folic, calciu, magneziu, omega 3 și complexul de vitamine A, B, C, E și D.
Factori ce pot influența infertilitatea
Sunt anumiți factori ce pot influența sarcina unei femei. Pe lângă vârstă și gradul de fertilitate, se numără și stilul de viață a persoanei, factorii de mediu și alimentația. Toate acestea pot influența șansele conceperii unui copil. În primul rând, tutunul poate reduce fertilitatea cu până la 40 la sută, iar la bărbați poate afecta numărul și mobilitatea spermatozoizilor. De asemenea, consumul de alcool poate avea un efect negativ asupra femeilor ce doresc să aibă un copil. Acesta poate provoca cicluri neregulate, non-ovulatorii și crește riscul de avort.
Un alt factor este stresul. Din cauza lui, glanda pituitară poate secreta un hormon care la niveluri mari poate perturba ovulația femeilor. În cazul bărbaților, poate duce la scăderea libidoului sau la impotență. Totodată, o alimentați sănătoasă poate crește șansele de a rămâne însărcinată. Trebuie să consumați alimente sănătoase și să aveți un echilibru caloric între mese. Pentru a îmbunătăți fertilitatea se recomandă creșterea aportului de fibre și fier.
Pastilele care te ajută să rămâi însărcinată trebuie administrate mereu la recomandarea medicului specialist. Acestea nu trebuie luate dacă nu s-a realizat un consult în prealabil deoarece nu cunoașteți cauza problemei. De asemenea se recomandată să renunțați la anticoncepționale.