Prima pagină » Sanatate » Există ouă fără colesterol? Cum trebuie corect consumat alimentul

Există ouă fără colesterol? Cum trebuie corect consumat alimentul

03 feb. 2023, 12:00, 1 ,
în Sanatate

Persoanele care își doresc să se alimenteze sănătos se întreabă dacă există ouă fără colesterol.. Dezbaterea privind numărul de ouă pe zi sau pe an pe care o persoană le poate mânca fără a-și afecta sănătatea este tot mai aprinsă. Nu este nici un secret faptul că gălbenușul de ou se află printre liderii în ceea ce privește conținutul mare de colesterol.

Însă, specialiștii ne îndeamnă să nu confundăm colesterolul conținut în alimente cu cel care se transformă apoi în colesterol „rău” sau „„un” în sânge. Primul crește riscul de formare a plăcilor sclerotice în sistemul sanguin, în timp ce al doilea le combate și curăță vasele de sânge. Care va fi colesterolul „rău” sau „bun” din gălbenușul de ou? Depinde de produsele care intră în organism împreună cu acesta. Japonezii mănâncă mai multe ouă decât românii și suferă mai rar de ateroscleroză, deoarece mănâncă mai multe alimente vegetale și fructe de mare. Iar combinația dintre ouă și, de exemplu, unt sau brânză, potrivit medicilor, va determina organismul să producă colesterolul „rău”, lipoproteinele cu densitate scăzută.

Ouă fără colesterol. Cum să le pregătești pentru a nu dăuna organismului

Cercetările de la Universitatea Cambridge au arătat că ouăle au un efect pozitiv asupra memoriei unei persoane și sunt un element energetic excelent. În urmă cu câțiva ani, medicii norvegieni au declarat că colesterolul este implicat în producerea de globule roșii în organism, fiind necesar pentru o hematopoieză normală.

Studiile efectuate de colegii străini demonstrează că organismul uman este capabil să metabolizeze excesele sale. Un număr de deținuți din sistemul penitenciar american au participat voluntar la experiment și au mâncat până la 30 de ouă pe zi sub supraveghere medicală.

Nivelul colesterolului din sângele lor a crescut în primele două zile, apoi a revenit la valori normale. Organismul a scăpat singur de excesul de colesterol. Nutriționiștii afirmă că ouăle ar trebui să fie fierte pentru a evita transformarea colesterolului din gălbenușul de ou în LDL.

Reacția la albumină. Ce afirmă experții în nutriție despre consumul ouălor

Experții în nutriție recomandă prăjirea ouălor cu cel mult 1-2 lingurițe de ulei și nu recomandă adăugarea de bacon sau brânză în omletă. Desigur, aceste recomandări nu se aplică persoanelor care suferă deja de boli de inimă, ateroscleroză și colesterol ridicat. Dieta lor este planificată individual și numai sub supravegherea unui medic.

Un alt pericol care provine din ouă este considerat a fi antibioticele, care sunt administrate găinilor în timpul focarelor de infecții din fermele avicole. Reglementările obligă producătorul să lase timp pentru ca antibioticele să fie complet eliberate după ce au fost administrate. În prezent, laboratoarele dispun de echipamente moderne capabile să detecteze antibioticele în produsele alimentare.

Specialiștii spun că nu există ouă fără colesterol. Nivelul acestuia și forma sa este influențată de modul de gătire a alimentului. Un alt aspect pe care îl subliniază serviciul de sănătate este albumina, care este o componentă a albușului de ou și care poate provoca alergii grave la adulți și copii. Reacția la albumină are loc imediat după ce aceasta a intrat în organism. De asemenea, medicii sfătuiesc ca și cei care sunt alergici la albușul de ou să evite consumul de ouă.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`