Prima pagină » Actualitate » Există 1 iunie pentru micuții din țară? Jumătate dintre copiii din România sunt abuzați, arată o statistică internațională
Există 1 iunie pentru micuții din țară? Jumătate dintre copiii din România sunt abuzați, arată o statistică internațională

Există 1 iunie pentru micuții din țară? Jumătate dintre copiii din România sunt abuzați, arată o statistică internațională

01 iun. 2022, 14:50,
în Actualitate

O statistică sumbră făcută de mai multe organizații internaționale arată faptul că jumătate dintre copiii din România sunt abuzați. Statistica continuă cu date și mai tragice.

România are cele mai multe mame minore din Europa, iar acest lucru duce la adevărate drame sociale.

Jumătate dintre copiii din România sunt abuzați

Conform datelor culese de mai multe organizații, jumătate dintre copiii din România sunt abuzați. Concret, 41,5% dintre minori se află în risc de sărăcie sau excluziune și sunt abuzați sub diverse forme. Statistica este şi mai sumbră dacă e să ne raportăm la numărul de copii care mor înainte de a împlini 1 an. Șase copii din 1000 mor înainte de vârsta de 1 an, 731 de fete devin mame până la vârsta de 15 ani şi sunt cel puţin 100.000 de copii care trăiesc fără ambii părinți, sau unul dintre ei. În 2021, unul din trei copii s-au confruntrat cu probleme de anxietate.

” Mai mult, în 2021, un copil din trei s-a confruntat cu stări de anxietate şi a avut nevoie de consiliere şi suport psiho-emoţional, procentul crescând la peste 50%, în cazul adolescenţilor, mergând până la consecinţe extrem de grave, şi anume tentative de suicid. În doar 8,1% dintre cazuri, diagnosticele au fost independente de contextul pandemic (opoziţionism, ADHD/ADD, tulburări de vorbire, intelect liminar sau tulburări de neurodezvoltare)”, arată datele unei anchete realizate de Salvaţi Copiii România.

Toate puse una peste alta duc la un viitor incert pentru micuții României. Riscul sărăciei variază în România. Dacă la orașele mari există un procent de 19,9%, în orașele mici riscul ajunge la 30%, iar în satele românești riscul este de 50,5%. Practic, la sat ai mai multe șanse să ajungi sărac decât să te realizezi. În 2020 o statistică arăta că la nivel de Iași peste 100 de copii au fost abuzați.

Mamele din România, cele mai tinere din Europa

Raportul vine la câțiva ani după un alt raport care arată că cele mai tinere mame provin din România. Așadar, în 2020, România se situa pe primul loc la procentul nașterilor înregistrate la adolescente. De exemplu, în 2017, România înregistra 9,78% din totalul nașterilor la mame de sub 15 ani. Comparativ cu anul 2017, în 2018 au crescut numărul și ponderea gravidelor cu vârsta sub 15 ani, o grupă de vârstă de mare risc pentru mamă și copil, care necesită monitorizarea lor pe întreaga perioadă a sarcinii.

Sarcina în adolescenţă este una dintre cele mai actuale probleme de sănătate publică, fiind un fenomen răspândit atât la nivel global, cât şi la nivel naţional.  Multe dintre mamele adolescente din mediul rural nu au acces la servicii medicale, lucru ce se răsfrânge apoi în urmărirea medicală a nou-născutului, precizează organizația.

Motivele pentru care micuții trăiesc în condiții mizere, sunt maltratați sunt multe. Statului român pare că nu îi pasă de viitorul țării, mai ales din perspectiva violenței domestice. Vă aducem aminte faptul că în România numeroase mame sunt abuzate de către soți violenți, iar acestea suportă zilnic umilințe greu de imaginat. În asemenea condiții, micuții sunt la rându-le supuși abuzurilor. Așadar, jumătate dintre copiii din România sunt abuzați, iar acest lucru se va transforma într-o mare problemă pentru viitorul României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`