Prima pagină » Informații utile » Există efecte secundare atunci când faci epilare definitivă cu laser?

Există efecte secundare atunci când faci epilare definitivă cu laser?

23 iul. 2024, 11:30,
BZI.ro, în Informații utile

Cea mai mare preocupare a persoanelor în ceea ce privește epilarea definitivă sunt efectele secundare însă acestea se pot evita dacă tratamentul este efectuat cu un aparat de aparat de epilare performant.

Pentru a nu exista efecte secundare nedorite la epilarea definitvă trebuie să există și un specialist terapeut la salonul de înfrumusețare, care să știe să folosească perfect dispozitivul de epilare.

Efecte secundare la epilarea definitivă cu laser

Îndepărtarea părului cu laser este de obicei sigură însă există câteva efecte secundare care pot apărea după îndepărtarea părului cu laser. Majoritatea efectelor adverse sunt minore și te temporare. Oricine se confruntă cu reacții adverse de durată ar trebui să-și consulte dermatologul pentru a urma un tratament. 

Una dintre cele mai întâlnite efecte secundare este roșeața și iritația pentru că epilarea cu laser dăunează foliculilor firelor de păr vizate. Organismul reacționează la acest lucru și mulți oameni experimentează roșeața și iritația în zonele afectate. Pielea poate furnica sau simți sensibilitate și poate chiar să pară că se umflă ușor. Simptomele sunt de obicei de scurtă durată. Zona afectată poate arăta similar cu pielea care tocmai a fost epilată cu ceară sau smulsă.

Unii oameni pot prezenta cruste în zona afectată. Aceasta este de obicei o problemă minoră, dar poate fi incomod. Formarea crustei poate duce uneori la cicatrici dar prin îngrijirea zonei cu o cremă hidratantă, se poate preveni orice problemă de durată.

Alți oameni pot observa modificări minore de culoare ale zonei tratate a pielii. Aceasta poate deveni puțin mai întunecată sau mai deschisă, după îndepărtarea firului de păr cu laser. Persoanele cu piele deschisă la culoare pot avea mai multe șanse de a experimenta modificări de pigmentare mai închise.

Mituri despre această procedură

Mitul potrivit căreia unul dintre efectele secundare ale epilării definitive este că poate provoca cancer este nefondat. Laserele sunt special concepute pentru a trece prin celulele pielii și a viza doar foliculii de păr din adâncul pielii.

Laserele folosite în epilarea cu laser produc o cantitate mică de radiații care pot provoca diferite afecțiuni ale pielii. Nimic mai fals, această radiație nu este considerată a fi dăunătoare și nu există dovezi că terapia de îndepărtare a părului cu laser cauzează cancer de piele.

Un alt mit este că epilarea definitivă cu laser cauzează infertilitate însă nu există nicio dovadă privitoare la acest mit. Laserele penetrează doar piele și nu ajung și nu afectează niciun alt organ. Îndepărtarea părului cu laser este de obicei sigură, chiar și în zonele sensibile, cum ar fi zona inghinală.

Trusele de îndepărtare cu laser la domiciliu sunt disponibile pentru persoanele care doresc să îndepărteze firele de păr nedorite fără a merge la un dermatolog.
Mulți oameni pot avea rezultate modeste în urma utilizării acestor truse, cum ar fi firele de păr mai deschide sau mai fine. Cu toate acestea, trusele de acasă nu sunt la fel cu dispozitivele medicale puternice utilizate de practicienii calificați.

Oricine se confruntă cu reacții adverse la epilarea cu laser ar trebui să ia în considerare consultarea medicului. De obicei, ei pot gestiona simptomele precum roșeața și umflarea acasă, dar ar trebui să raporteze întotdeauna medicului sau dermatologului semnele de infecții ale pielii.
Unii oameni în urma epilării definitive pot prezenta efecte secundare minore, însă acestea se pot trata foarte ușor acasă cu creme hidratante sau geluri de calmare a pielii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *