Prima pagină » Actualitate » Exerciţiu militar cu peste 50.000 de soldaţi, organizat de Rusia. Când va începe manevra

Exerciţiu militar cu peste 50.000 de soldaţi, organizat de Rusia. Când va începe manevra

30 aug. 2022, 12:42,
în Actualitate

Săptămâna aceasta va începe un exerciţiu militar cu peste 50.000 de soldaţi organizat în Rusia. În cadrul manevrei vor participa militari din fostele republici sovietice China, Siria şi India.

Manevra, relatează Europa Today, va începe joi, 1 septembrie și va dura până miercuri, 7 septembrie.

Rusia anunţă un exerciţiu militar cu peste 50.000 de soldaţi

Exerciţiul militar organizat de Federaţia Rusă este unul dintre cele mai mari din istoria ţării. Astfel, peste 50.000 de soldaţi ruşi, chinezi, sirieni, indieni şi belaruşi vor participa la manevră care va avea loc în perioada 1 – 7 septembrie 2022. Ministerul rus al Apărării a anunţat că militarii au ajuns deja în tabăra de antrenament şi au început să se pregătească.

”Contingentele militare străine care participă la exercițiile Vostok-2022 au ajuns în tabăra de antrenament Sergheevski din Primorye Krai (în Orientul Îndepărtat al Rusiei) și au început să își pregătească și să primească echipamentul și armele”, a declarat Ministerul rus al Apărării.

În total, ”vor fi mobilizați peste 50.000 de soldați, peste 5.000 de arme și echipamente militare, inclusiv 140 de avioane și 60 de nave de război și nave de sprijin”, a adăugat oficialul rus într-un comunicat.

Important de precizat este faptul că ministerul rus nu a precizat numărul de participanți pentru fiecare stat, iar se pare că Serghei Șoigu nu mai este șeful armatei.

Exercițiile se vor desfăşura sub comanda Statului Major al Rusiei şi vor consta în ”antrenament pentru acțiuni defensive și ofensive” pe uscat, în aer și în Marea Japoniei și Marea Ohotsk, a ţinut să precizeze ministerul. Potrivit aceleiași surse, navele rusești și chineze din Marea Japoniei se vor antrena pentru ”apărarea comunicațiilor maritime” și ”sprijinirea forțelor terestre” în zonele de coastă.

Este prima dată când Armata Populară Chineză de Eliberare trimite simultan Armata, Marina și Forțele Aeriene la un exercițiu organizat de Rusia. Beijingul a menţionat că prezența să ”nu are nicio legătură cu situația regională și internațională actuală”.

Baterie de rachete, relocată din Siria de Rusia

În presa internaţională au apărut imagini realizate de ImageSat Internaţional (ISI) care arată prezenţa unei baterii antiaeriene S-300 la Masyaf (Siria), în luna aprilie, şi locul gol lăsat la data de 25 august după ce fusese expediată în portul Tartus. Mai mult decât atât, imagini separate arată componente ale bateriei pe un doc la Tartus perioada 12 – 17 august.

În data de 20 august acestea fuseseră expediate, iar ISI a concluzionat că au fost transferate pe o navă rusă, Sparta II, care a plecat din Tartus spre portul rusesc Novorossiisk. Datele Refinitiv Eikon menţionează că Sparta ÎI a ajuns deja la Novorossiisk, după ce a trecut prin strâmtoarea Dardanele, controlată de Turcia. Ministerul rus al Apărării a refuzat orice fel de comentariu despre aceste informaţii.

Reamintim faptul că Rusia dispune de o prezenţă militară în Siria din anul 2015, an în care a intervenit în războiul civil din acest stat de partea preşedintelui sirian Bashar al-Assad. Dacă se confirmă, această relocare ar releva o iniţiativă semnificativă a Rusiei de a îşi consolida apărarea antiaeriană în apropierea frontului de război din Ucraina, unde forţele sale au fost supuse unor atacuri devastatoare în ultimele săptămâni.

Într-un astfel de incident, opt avioane de luptă ruseşti au fost distruse luna aceasta într-o serie de explozii la o bază aeriană din Crimeea. Ucraina a refuzat vehement să spună dacă ea este la originea acestor atacuri şi să precizeze modul în care le-a efectuat. Potrivit imaginilor ISI, radarul bateriei S-300 de la baza Masyaf a fost transportat separat la baza aeriană Hmeimim, pe coasta siriană, la nord de Tartus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
01 ianuarie 2025
01 ianuarie 2025