Prima pagină » Sanatate » Exerciții pentru spondiloză cervicală. Sfatul medicilor

Exerciții pentru spondiloză cervicală. Sfatul medicilor

08 feb. 2022, 14:10,
în Sanatate

După ce ați primit cruntul diagnostic cu siguranță ați auzit de soluția practicării de exerciții pentru spondiloză. Există exerciții ce să ofere o creștere a mobilității gâtului și chiar au efectul de a reduce din durere.

Spondiloza cervicală este o afecțiune a cărei vindecare este dificilă și destul de improprie, căci maladia se datorează îmbătrânirii. Astfel, oasele din coloana vertebrală vor dezvolta în timp la suprafața lor niște structuri osoase ce poartă numele popular de pinteni.

Este o stare patologică rar întâlnită la persoanele tinere, dar în cazurile persoanelor mai sedentare nu este ceva exclus. Aceasta afecțiune este considerată de majoritatea oamenilor ca fiind o marcă a celor în vârstă, dar trebuie observată ca ceva ce se dezvoltă la toată lumea dacă nu există o viață activă.

barbat ce vrea exercitii pentru spondiloza cervicala

Dacă activitățile pe care le prestați nu implică o mobilitate a gâtului șansele dezvoltării unei spondiloze cresc considerabil

Un fapt important aici este că, eforturile fizice nu sunt foarte efective în combaterea acesteia. Multă lume spune că „mă mișc suficient, ce îmi trebuie mie gimnastică?”, dar întreaga binecuvântare și refacere a corpului stă în această gimnastică și întindere a ligamentelor.

Despre mușchi, oase și articulații

În rutina zilnică a fiecăruia trebuie să existe activități ce pun la treabă corpul. În virtutea dezvoltării corpului, organismul are tendința de a îmbunătăți ceea ce avem nevoie. Așadar, dacă facem mișcare, în timp vom dobândi, mai multă energie. Dacă facem gimnastică, în timp vom dobândi mai multă mobilitate.

radiografie unde se observa o persoana cu spondiloza

Spondiloza poate apărea la oricine indiferent de vârsta pe care o prezintă

Trebuie de luat în considerare faptul că chiar dacă vârsta este una înaintată, iar deja spondiloza s-a instalat, lucrurile se recomandă a fi începute ușor și lent. În cazul în care spondiloza se află doar la început, aveți șanse mari de a vă bucura de o viață de o calitate înaltă, bineînțeles, dacă introduceți în rutina zilnică un program sportiv.

Exerciții pentru spondiloza cervicală

Se recomandă a începe cu ceva ușor căci eforturile mari din prima nu aduc beneficii ci chiar din contra, există un risc crescut de a dobândi leziuni. Se poate încerca cu un instructor pentru a primi cu exactitate tipul de exerciții de care aveți nevoie pentru a vă crește mobilitatea gâtului, pași mici similari cu cei din , dar este important de știu că tot corpul are nevoie de exerciții.

persoana ce are dureri in zona cervicala

Gimnastica și yoga pot fi foarte bune în combaterea acestei afecțiuni

Astfel, specialiștii recomandă întinderile gâtului. Se întinde capul în față, cu bărbia cat mai depărtată de corp si se încordează mușchii gâtului pentru 5 secunde. Nu puternic, ci suficient de a ține gâtul tensionat. După care se poate reveni la poziția normală a gâtului, iar de această dată se va duce capul pe spate și se încercă împingerea gâtului cât mai în spate, iar bărbia se ține sus. Se menține din nou această poziție în tensiune pentru 5 secunde, după care se poate reveni la poziția normală. 5 repetări ar trebui să fie suficiente pentru început.

Foarte bune este și înclinarea care se realizează prin apăsarea capului până când bărbia atinge pieptul. Se menține bărbia acolo cu mușchii ușor tensionați pentru 5 secunde. După acest moment se poate reveni la poziția normală a capului. De asemenea, 5 repetări pot fi suficiente pentru început.

om in varsta ce este la medic pentru ca vrea exercitii pentru spondiloza cervicala

Se recomandă a se urma instrucțiunile unui terapeut când decideți să începeți exercițiile pentru a elimina orice risc de pericol

De asemenea, înclinările gâtului pe laterale cresc mobilitatea si reduc durerea. Se încearcă punerea urechii pe unul dintre umeri în timp ce se încordează puțin mușchii gâtului pentru menținerea poziției timp de 5 secunde, după care ușor se revine la poziția normală a capului. Acum va fi necesar repetarea aceluiași proces pe umărul celălalt. 5 repetări pe fiecare parte ar trebui să fie suficient.

Ultimul exercițiu din această categorie este dat de răsucirea pe laterală a capului în timp ce se menține bărbia cât mai sus posibil. Poziția se vrea a fi menținută pentru 5 secunde, după care se va încerca același lucru pe partea opusă. Din nou, 5 repetări pe fiecare parte trebuie să fie suficiente. Ușor, treptat și sigur se poate îmbunătăți condiția fizică dacă sunt urmate aceste exerciții pentru spondiloză cervicală.


Calmează tusea rapid: Leacuri din bătrâni pentru ameliorarea simptomului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`