Prima pagină » Sanatate » Exerciții pentru degete amorțite la picioare: Sfaturi pentru a rezolva rapid această problemă

Exerciții pentru degete amorțite la picioare: Sfaturi pentru a rezolva rapid această problemă

19 aug. 2021, 14:47,
BZI.ro, în Sanatate

Fiecare dintre noi s-a confruntat măcar o dată cu problema cauzată de amorțirea degetelor de la picioare. Pentru a rezolva ușor această problemă există mai multe exerciții pentru degete amorțite la picioare.

Amorțirea degetelor de la picioare poate fi cauzată de mulți factori și de obicei apare însoțită de o senzație de furnicături. În cele mai multe cazuri, aceste simptome pot fi rezolvate foarte simplu, dar pot reprezenta și un indicator al diabetului zaharat sau al sclerozei multiple.

Amorțirea degetelor de la picioare trebuie tratată deoarece aceasta poate afecta capacitatea de a merge și poate fi chiar un simptom al unei boli mult mai grave.

persoană care acuză amorțirea degetelor de la picioare

Exerciții pentru degete amorțite la picioare: Amorțeală sporadică

Senzația de amorțire a degetelor de la picioare se poate datora faptului că ați stat prea mult într-un singur loc.

Cel mai ușor exercițiu pentru degete amorțite la picioare este stimularea circulației în picioare prin mișcare. Pentru asta, mergeți puțin sau mișcați picioarele în timp ce stați. Pe lângă faptul că este util în ameliorarea amorțirii, acest exercițiu poate împiedica apariția amorțirii. Pentru persoanele care lucrează multe ore la birou, în fața unui calculator, este indicat să includeți o activitate fizică în rutina zilnică, chiar dacă este doar o scurtă plimbare.

De asemenea, este posibil ca pantalonii, ciorapii sau alte articole de îmbrăcăminte să fie prea strânse și să împiedice circulația sângelui în picioare, ceea ce poate provoca amorțire. În asemenea situație este indicat să renunțați la acele articole sau să le slăbiți pentru a îmbunătăți circulația.

Un alt exercițiu la care puteți apela este masarea cu atenție a zonei amorțite a piciorului. Asta poate ajuta la îmbunătățirea circulației și la ameliorarea numărului sporadic mult mai rapid.

persoană care acuză amorțirea degetelor de la picioare

female feet and hands

În cazul expunerii îndelungate la frig se poate ajunge la apariția senzației de furnicături și amorțeală la degetele picioarelor. Pentru a rezolva această problemă, încălziți picioarele folsoind o pătură.

Încălțămintea cu toc sau orice alt tip de pantofi care pune presiune pe degetele de la picioare poate provoca amorțirea acelei zone. La fel, în cazul în care purtați un pantof care este mai mic decât purtați în mod normal, există posibilitatea apariției senzației de amorțire. De aceea, este indicat să purtați o încălțăminte confortabilă dacă trebuie să mergeți multe ori sau să stați într-un loc.

În cazul în care pe lângă amorțirea degetelor picioarelor apare și o senzație de slăbiciune, paralizie, pierderea controlului sau dificultăți de vorbire, se impune să consultați un medic deoiarece problema ar putea fi mai gravă decât pare.

persoană care acuză amorțirea degetelor de la picioare

Degete amorțite la picioare din cauza diabetului

Diabetul este cea mai frecventă cauză pentru amorțirea cronică la nivelul degetelor de la picioare. Asta deoarece diabetul afectează nervii și duce la scăderea circulației picioarelor.

Apariția amorțirii la nivelul degetelor de la picioare în cazul persoanelor diabetice le pot împiedica pe acestea să simtă căldura mai încet și să perceapă mai greu durerea.

Pentru a preîntâmpina apariția amorțelii la nivelul degetelor de la picioare din cauza diabetului este indicat să mențineți concentrațiile de glucoză din sânge sub control.

Chiar dacă amorțirea degetelor picioare și alte simptome ale diabetului fac dificile exercițiile fizice, este benefic să rămâneți activ și să lucrați în sala de gimnastică sau chiar acasă. În plus, o dietă sănătoasă și echilibrată, care include fructe, legume, cereale, leguminoase, pește și lactate cu conținut scăzut de grăsimi, poate duce la menținerea sub control a diabetului.

Kilogramele în plus pot constitui și ele un factor care să ducă la amorțirea degetelor de la picioare. Pierderea în greutate ajută la scăderea tensiunii arteriale, care, la rândul său, poate reduce senzația de amorțire. Persoanele care au dibaet pot apela la ciorapii de compresie care stimulează circulația, și astfel se reduce riscul de a apărea amorțirea degetelor de la picioare.

persoană care acuză amorțirea degetelor de la picioare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *