Prima pagină » Eveniment-Social » Exemplu de solidaritate, oferit de un grup din Iași! Campanie umanitară emoționantă pentru salvarea refugiaților din Ucraina – FOTO

Exemplu de solidaritate, oferit de un grup din Iași! Campanie umanitară emoționantă pentru salvarea refugiaților din Ucraina – FOTO

01 mart. 2022, 02:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

Un grup din Iași oferă un exemplu superb de solidaritate! Fie că este vorba despre întreprinzători sau profesori, aceștia au demarat o campanie umanitară emoționantă pentru salvarea refugiaților din Ucraina. Pe banii lor, în casele lor și oferindu-le hrană, aceștia au decis să acționeze și să se solidarizeze cu cei grav afectați de sângerosul conflict de la granițele României

Un grup din Iași oferă un exemplu superb de solidaritate! Aceștia au demarat o campanie umanitară emoționantă pentru salvarea refugiaților din Ucraina. Cu siguranță, multe vieți sunt sau vor fi salvate de ei.
Concret, pe banii lor, în casele lor și oferindu-le hrană, aceștia au decis să acționeze și să se solidarizeze cu cei grav afectați de sângerosul conflict de la granițele României. De câteva zile, acești ieșeni fac tot ce pot pentru a veni în susținerea vecinilor de la Nistru.

Un grup din Iași oferă un exemplu superb de solidaritate

Astfel, Ionuț Călugăru a acționat rapid și a reușit să facă o mobilizare impresionantă.

”Eu sunt doar un om al echipei pe care o am alături și căreia îi mulțumesc. Nu fac nimic de unul singur și nu vreau eu să fiu în prim-plan. Meritele totale le au cei care, cu adevărat, se implică. Repet: eu doar sunt alături de ei! Împreună aducem oameni, refugiați din Ucraina, la Iași, îi cazăm, le oferim hrană, adăpost, facem revizii la mașini, pe banii colegilor le facem plinul la benzină, dacă e nevoie. Sunt în acest grup diverse categorii de persoane și ei sunt adevărații eroi! Desigur, mă implic și eu, inclusiv financiar, dacă e nevoie”, arată Ionuț Călugăru, întreprinzător din Iași.

Cu atitudine și capacitate de organizare, ieșeanul a reunit lângă el oameni minunați și dispuși să ofere tot ceea ce se poate unor oameni, mulți dintre ei copii, pentru a le facilita plecarea din câmpul de luptă.

Ucraineni care fug din țară, ajutați de la Iași, pentru a se salva de urgia războiului

Campania implică ucraineni care fug din țară și sunt ajutați la Iași, pentru a se salva de la urgia războiului.

”Da, acești oameni minunați le oferă timpul, își pun casele la dispoziție, finanțele pentru a-i ajuta pe acești năpăstuiți. Eu am legături la Odesa, intru pe rețele de socializare sau canale de comunicații și ofer sprijin. Aceștia ajung la Chișinău, unde vorbesc de cazare o noapte, apoi ajung la Vama «Albița» și sunt transportați la Iași. Avem contacte și la Vama «Palanca» din Moldova. Ne ajută foarte mulți voluntari. Mesajele lor de mulțumire sunt impresionante și e o mare bucurie că putem ajuta. Avem deja o familie de ucraineni care a ajuns în Polonia și alta în Germania”, mai povestește Ionuț Călugăru.

De reliefat este că, dincolo de această campanie, întreprinzătorul are și alte acțiuni caritabile, și anume de a ajuta copiii săraci din mediul rural, dar și pe cei bolnavi de cancer.

De asemenea, le oferă o bursă, pentru a studia la liceu, tinerilor care au o stare financiară precară. Acest exemplu de solidaritate, oferit de un grup din Iași prin campania umanitară emoționantă de salvare a refugiaților din Ucraina, este demn de urmat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *