Prima pagină » Economic Local » Executorii vând un apartament în Lunca Cetățuii: 1.262 de euro/mp
Executorii vând un apartament în Lunca Cetățuii: 1.262 de euro/mp

Executorii vând un apartament în Lunca Cetățuii: 1.262 de euro/mp

14 sept. 2023, 02:00, 2 ,
Ciprian BOARU, în Economic Local

Din cauza datoriilor, proprietarii unui apartament din sat Lunca Cetățuii, comuna Ciurea, riscă să rămână fără bunuri. Creditorul este o persoană fizică din Suceava. Licitația pentru vânzare este programată la finalul lunii septembrie 2023

O nouă listă de imobile se află în portofoliul executorilor judecătorești din Iași. Astfel, pe data de 29.09.2023 este programată licitația pentru valorificarea unei proprietăți din sat Lunca Cetățuii, comuna Ciurea. Procedura este organizată la cererea creditorului Ion Răducanu, ce are de recuperat datoriile de la proprietarii apartamentului.

„Somăm pe această cale pe toți cei care pretind vreun drept asupra imobilului, să anunțe executorul judecătoresc înainte de data stabilită pentru vânzare, după care nu li se vor mai lua în considerație obiecțiunile. Plata debitului de către debitor, până la termenul de vânzare, duce la sistarea vânzării imobilului, percepându-se cheltuieli de urmărire ce cad în sarcina debitorului”, se arată în anunțul executorului judecătoresc Cezar Andrei.

La un moment dat, și vila patronilor de la florăria Ikebana a fost scoasă la licitație.

Apartamentul din Lunca Cetățuii are 2 camere

Bunurile debitorului constau într-un apartament cu 2 camere, situat în blocul de pe strada Aviatorilor, nr. 3, etaj 1. Suprafața imobilului este de 55,76 mp. Evaluatorii au stabilit un preț de pornire a licitației de 352.000 de lei, adică 70.4000 de euro, 1.262 de euro/mp.

În cazul în care la procedură nu se vor prezenta ofertanți, licitația va fi reluată cu un preț de pornire diminuat cu 25 la sută. Recent, executorii au organizat și vânzarea unui apartament identificat în bloc 521, scara C, etaj 2, de pe strada Luca Arbore, nr. 40. Imobilul are o suprafață de 135 de metri pătrați. Prețul de pornire a procedurii a fost de 528.469 de lei, aproape 100.000 de euro. Executori au scos la vânzare și o vilă cu living și 3 dormitoare la etaj.

Fosta patroană a magazinului Nanette așteaptă

Executorii judecătorești din Iași caută cumpărători și pentru proprietatea afaceristei Nanette Pîrvu, care a administrat, la un moment dat, cunoscutul magazin de rochii Nanette. Pe data de 27.09.2023, executorii organizează licitația pentru valorificarea proprietății din comuna Aroneanu, județul Iași. Nu este prima dată când este lansată procedura. Bunurile afaceristei Nanette Pîrvu constau într-o seră de legume amenajată pe un teren de 7.500 de metri pătrați, concesionat de la primăria din localitate. Inițial, proprietatea a fost evaluată la 2.800.000 de lei, adică peste 400.000 de euro. Cei interesați pot licita de la suma de 1.400.000 de lei (280.000 de euro). Procedura este organizată la cererea creditoarei First Bank SA. Bunurile executate se află în proprietatea lui Alexandru Pîrvu, fiul afaceristei.

Pentru amenajarea serei, afacerista a accesat fonduri europene în valoare de 500.000 de euro. Față de licitațiile anterioare, prețul de pornire a fost diminuat cu 50 la sută. Dacă nici la această procedură nu se vor prezenta persoane interesante, va fi reluată cu același preț.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *