Prima pagină » Local » Executorii vând un apartament din Păcurari! Licitația începe de la 93.000 de euro – FOTO

Executorii vând un apartament din Păcurari! Licitația începe de la 93.000 de euro – FOTO

12 dec. 2023, 02:00, 1 ,
Ciprian BOARU în Local

Un apartament din Păcurari este vândut de executorii judecătorești. Procedura este programată la începutul anului 2024. Evaluatorii au stabilit un preț de pornire a licitației de 93.000 de euro. Imobilul are o suprafață de 63,94 metri pătrați, adică 1.450 de euro/metru pătrat

Executorii judecătorești din Iași valorifică un nou lot de bunuri ce aparțin proprietarilor care nu a au reușit să stingă datoriile către bănci. Astfel, pe data de 10.01.2024 este programată licitația pentru valorificarea unui apartament din cartierul Păcurari, municipiul Iași.

„Persoanele care vor să cumpere imobilul la licitație sunt obligate să depună în contul unic de consemnări până la termenul stabilit pentru vânzare, o garanție de participare de 10 la sută din prețul de pornire a licitației până la acest termen, iar dovada consemnării împreună cu oferta de cumpărare va fi depusă la executorul judecătoresc. Termenul limită pentru depunerea ofertei de cumpărare însoțite de dovada consemnării este ziua premergătoare licitației, cu excepția ofertelor de cumpărare cel puțin egale cu prețul de începere a licitației, care pot fi depuse inclusiv în ziua licitației”, se arată în anunțul executorului judecătoresc Mihai Florea.

Executorii au pe listă și alte proprietăți din Iași.

Apartamentul din Păcurari, vândut de executori, are 3 camere

Apartamentul este identificat pe șoseaua Păcurari, nr. 64, bloc 551, scara D. Imobilul compus din 3 camere are o suprafață utilă de 63,94 metri pătrați. Evaluatorii au stabilit un preț de pornire a licitației de 467.406 lei, aproape 93.000 de euro. Procedura este organizată la cererea creditoarei OTP Bank.

„Creditorii urmăritori sau intervenienți nu au obligația de a depune garanția de participare la licitație. De asemenea, sunt dispensate de depunerea garanției de participare la licitație persoanele care, împreună cu debitorul, au asupra imobilului urmărit un drept de proprietate comună pe cote-părți sau sunt titluri unui drept de preemțiune, după caz. Toți cei care pretind vreun drept asupra imobilului, sunt somați să anunțe executorul judecătoresc, înainte de data stabilită pentru vânzarea imobilului”, se mai arată în documentația procedurii.

În trecut, au fost organizate și alte vânzări ale apartamentelor din Păcurari.

S-au scos la vânzare și imobile din apropierea Pasajului Octav Băncilă

Nu în ultimul rând, executorii judecătorești din Iași au reluat licitația pentru valorificarea unui apartament situat în blocul T3A, sc. B, et. 3, de pe strada Străpungere Silvestru, în apropierea Pasajului Octav Băncilă. Imobilul este compus din două camere, cu o suprafață utilă de 52,03 metri pătrați, la care se adaugă două balcoane, cu o suprafață utilă de 8,86 metri pătrați. Evaluatorii au stabilit un preț de pornire a licitației de 425.000 de lei, adică 85.000 de euro.

Executorii vând un apartament din Păcurari, dar, dacă nu se vor prezenta ofertanți, procedura va fi reluată cu un preț de pornire diminuat cu 25 la sută.

Comentarii
  • daca aceste apartamente ale executorilor nu se vand automat ca nici cele noi nu se vand. Piata este blocata din cauza preturilor nerealist de mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *