Prima pagină » Local » Executorii judecătorești vând un apartament din Iași, strada Străpungere Silvestru

Executorii judecătorești vând un apartament din Iași, strada Străpungere Silvestru

08 feb. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru în Local

Un apartament din apropierea Pasajului Octav Băncilă este scos la vânzare de executorii judecătorești. Locuința este situată la etajul al treilea din blocul T3A. Licitația este programată la finalul lunii februarie 2022. Valoarea apartamentului este de 60.000 de euro

Executorii judecătorești din Iași organizează o nouă serie de licitații. De data asta este vorba despre valorificarea unui apartament situat în blocul T3A, strada Străpungere Silvestru, nr.56, în apropiere de Pasajul Octav Băncilă. Procedura este programată pe data de 22.02.2022. Apartamentul este compus din două camere cu o suprafață utilă de 52,03 mp la care se adaugă două balcoane cu o suprafață utilă de 8,86 mp. Apartamentul este situat la etajul al treilea al blocului. Evaluatorii au stabilit un preț de pornire a licitației de 300.000 de lei, adică 60.000 de euro.

Procedura este organizată de creditoarea Garanti Bank SA, care are de recuperat creanțe de la garanții ipotecari Constantin Ciobanu și Aristița Ciobanu. În edițiile trecute ale BZI a fost prezentat cazul unui bătrân care nu mai poate ieși din casă din cauza unui gard construit de vecin. Bărbatul în vârstă de 90 de ani este nevoit să sară gardul care înconjoară proprietatea.

Executorii judecătorești au impus o serie de condiții pentru vânzarea apartamentului

Participanții la licitație trebuie să achite și o garanție de participare. În cazul în care la procedură nu vor fi prezenți ofertanți, etapa va fi reluată, dar cu un preț diminuat cu 25 la sută.

”Persoanele care vor să cumpere imobilul la licitație sunt obligate să depună în contul unic de consemnări până la termenul stabilit pentru vânzare, o garanție de participare de 10 la sută din prețul de pornire a licitației până la acest termen, iar dovada consemnării împreună cu oferta de cumpărare va fi depusă la executorul judecătoresc. Termenul limită pentru depunerea ofertei de cumpărare însoțite de dovada consemnării este ziua premergătoare licitației, cu excepția ofertelor de cumpărare cel puțin egale cu prețul de începere a licitației, care pot fi depuse inclusiv în ziua licitației”, se arată în anunțul executorului judecătoresc Mihai Florea.

Executorii au scos la vânzare și un apartament de pe strada Eternitatea.

Fostul director de la Totalgaz Industrie este ținut în tensiune

Totodată, peste câteva zile, pe data de 23.02.2022, executorii judecătorești vor organiza licitația pentru valorificarea bunurilor ce aparțin lui Adrian Coca, fost director la compania Totalgaz Industrie, acum aflată în insolvență. Adrian Coca a pus gaj vila de pe strada Ioan Petru Culianu, iar banii au fost folosiți pentru susținerea activității din firmă. Apoi a demisionat, dar a rămas cu o datorie de peste 1 milion de euro la First Bank.

Licitația pentru valorificarea imobilului pornește de la 2.063.366 de lei, aproape 400.000 de euro, după ce procedura a eșuat în mai multe rânduri, din cauză că nu s-au prezentat ofertanți. Procedura va fi organizată la sediul executorului judecătoresc Ciprian Sârbu. Vila lui Adrian Coca, situată chiar lângă proprietatea lui Ioan Pârău, patronul Totalgaz Industrie, are regimul de înălțime D+P+1+M.

Rămâne de văzut dacă executorii judecătorești vor reuși să vândă apartamentul din Iași, de pe strada Străpungere Silvestru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *