Prima pagină » Local » Executorii judecătorești vând un apartament cu 3 camere în zona străzii Eternitate, din Iași! Licitația pornește de la 35.000 de euro

Executorii judecătorești vând un apartament cu 3 camere în zona străzii Eternitate, din Iași! Licitația pornește de la 35.000 de euro

01 dec. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Local

Un nou lot de imobile este scos la licitație de executorii judecătorești din Iași. De data aceasta este vizat un apartament de pe strada Eternitate, din cartierul Tătărași. Prețul a fost diminuat cu 25 la sută față de procedurile trecute. Apartamentul are suprafața utilă de 45 de metri

Executorii judecătorești din Iași anunță noi licitații. Astfel, pe data de 20 decembrie 2021 este programată procedura pentru valorificarea unui imobil ce aparține debitoarei Dănuța Elena Manolache. Din cauza datoriilor înregistrate la BRD, va fi scos la vânzare apartamentul situat în blocul Z2, de pe strada Eternitate, nr. 84, scara A, et. 1, ap. 3. Imobilul este compus din 3 camere, cu o suprafață utilă de 42 de metri pătrați. Prețul de pornire a licitației este de 170.716 lei, adică aproape 35.000 de euro. Prețul a fost diminuat cu 25 la sută, după ce, la licitațiile trecute, nu s-au prezentat ofertanți.

„Îi invităm pe toți cei care doresc să cumpere imobilul să se prezinte la locul fixat, având asupra lor acte de identitate, cu mențiunea că termenul-limită pentru depunerea ofertei de cumpărare, însoțită de dovada consemnării cauțiunii reprezentând 10 la sută din prețul de începere a licitației, este ziua premergătoare licitației. Plata debitului de către debitor până la termenul de vânzare duce la sistarea vânzării imobilului, percepându-se cheltuieli de urmărire ce cad în seama debitorului”, se arată în anunțul publicat de executorul judecătoresc Răzvan Cătălin Chiriac.

În edițiile trecute a fost prezentat cazul unui bătrân din Copou, intimidat de un vecin cu ajutorul unui executor judecătoresc.

Executorii vând și proprietatea fostului director de la Totalgaz Industrie

Totodată, executorii organizează o licitație și pentru vânzarea vilei lui Adrian Coca, fostul director al Totalgaz Industrie. Pe data de 14 decembrie 2021, procedura va fi reluată la sediul executorului judecătoresc Ciprian Sîrbu, după mai multe tentative. Evaluatorii au stabilit că proprietatea are o valoare de 2.751.555 de lei. Însă prețul de pornire a fost redus cu 25 la sută. Așadar, licitația avea un preț de pornire de 2.063.366 de lei, aproape 400.000 de euro. Proprietatea este situată chiar lângă amplasamentul fabricii Totalgaz Industrie, pe strada Ioan Petru Culianu.

Totul a început în momentul în care Ioan Pârău, patronul Totalgaz, i-a cerut directorului să facă un împrumut la bancă pentru a ajuta activitatea firmei. Adrian Coca a împrumutat 1,3 milioane de euro, i-a băgat în firmă, dar, acum, se află în incapacitate de plată. În aceeași situație se află și Ioan Pârău, care riscă să rămână fără vila situată în aceeași zonă. Conform descrierii, proprietatea lui Adrian Coca este compusă dintr-o suprafață de teren de 2.765 de metri pătrați, dar și o vilă cu regimul de înălțime D+P+1+M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *