Prima pagină » Local » Executorii judecătorești vând o bucată dintr-un apartament din Iași cu 6.000 de euro
Executorii judecătorești vând o bucată dintr-un apartament din Iași cu 6.000 de euro

Executorii judecătorești vând o bucată dintr-un apartament din Iași cu 6.000 de euro

10 sept. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

O cotă parte dintr-un apartament situat în cartierul Mircea cel Bătrân este scoasă la vânzare de executori. Prețul de pornire este de 6.000 euro

Creditorii care au de recuperat debite execută orice. Prin intermediul executorilor judecătorești, pe data de 20.09.2022, este programată o licitație pentru valorificarea unei cote de 3/16 dintr-un apartament situat într-un bloc din cartierul Mircea cel Bătrân, municipiul Iași.

„Somăm pe toți cei care pretind vreun drept asupra imobilului urmărit să-l anunțe pe executorul judecătoresc înaintea datei stabilite pentru vânzare. Invităm pe toți cei care doresc să cumpere imobilul urmărit silit să se prezinte la data, locul și ora stabilite pentru vânzare, având asupra lor actul de identitate și, până la această dată, să prezinte oferta de cumpărare. Ofertanții trebuie să consemneze o garanție de participare de cel puțin 10 la sută din prețul de pornire a licitației”, se arată în anunțul executorului judecătoresc Bogdan Tufeanu.

Au fost organizate sesiuni și pentru vânzarea altor imobile.

Executorii judecătorești vând o bucată dintr-un apartament cu 6.000 de euro

Apartamentul este identificat în blocul V5, scara A, etajul 1, pe aleea Mircea cel Bătrân. Este compus din 2 camere cu o suprafață utilă de 47,02 metri pătrați, cu un balcon de 3,14 metri pătrați. Debitorul Marius Cătălin Grierosu este executat la cererea creditoarei Invest Capital LTD care are de recuperat creanțele dintr-un credit. Pentru cota debitorului evaluatorii au stabilit un preț de pornire de 32.488 de lei, aproape 6.000 de euro, preț diminuat cu 25 la sută față de procedurile trecute când nu s-au prezentat ofertanți.

Valoarea integrală a imobilului este de 231.020 de lei, adică 46.000 de euro. Persoana care va cumpăra cota parte se va putea bucura de toate spațiile comune ale apartamentului: baie, hol, bucătărie. Au fost situații în care coproprietarii preferau să cumpere cota parte ca să dețină integral imobilul. Totodată, executorii scot la vânzare bunurile societății Riana SRL care datorează sume importante băncii TBI Bank. Firma este controlată de Mariana Homoranu.

Astfel, se vinde un apartament cu două camere, situat în satul Valea Adâncă, pe strada Pepinierii, nr. 7, etajul 1. Se mai adaugă și o boxă situată la demisolul blocului. Evaluatorii au stabilit un preț de pornire pentru imobil de 240.975 de lei, aproape 48.000 de euro. Societatea Riana SRL are ca obiect de activitate „comerțul cu amănuntul”. În 2021, a înregistrat o cifră de afaceri de 483.346 de lei, pierderi de 113.217 lei, datorii de 953.175 de lei și un număr de 4 angajați.

Apartament propus la vânzare cu 85.000 de euro

Nu în ultimul rând, executorii judecătorești din Iași au reluat și licitația pentru valorificarea unui apartament situat în blocul T3A, sc. B, et. 3, de pe strada Străpungere Silvestru, în apropierea Pasajului Octav Băncilă. Imobilul este compus din două camere cu o suprafață utilă de 52,03 metri pătrați la care se adaugă două balcoane cu o suprafață utilă de 8,86 de metri pătrați. Apartamentul este situat la etajul al treilea al blocului.

Evaluatorii au stabilit un preț de pornire a licitației de 425.000 de lei, adică 85.000 de euro. O cotă parte dintr-un apartament situat în cartierul Mircea cel Bătrân este scoasă la vânzare, dar rămâne de văzut dacă la procedura programată la finalul lunii septembrie 2022 se vor prezenta ofertanți.

Comentarii
  • Doar Tufeanu poate face gugutarii de astea, ca multe altele.

  • Cine va permite sa publicati numele proprietarilor in anunturile astea? Nu v-adat nimeni in judecata, asa-i? Si pe scarbele de executori care imprastie anunturile prin ziare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *