Prima pagină » Local » Executorii judecătorești reiau vânzarea unui apartament cu mansardă, din șoseaua Păcurari! Proprietarul este urât de vecini – FOTO

Executorii judecătorești reiau vânzarea unui apartament cu mansardă, din șoseaua Păcurari! Proprietarul este urât de vecini – FOTO

14 mart. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Un apartament cu mansardă de pe șoseaua Păcurari va fi scos la vânzare de executorii judecătorești. Procedura de valorificare a fost reluată. Imobilul are o suprafață de aproape 240 mp

Executorii judecătorești din Iași organizează noi licitații pentru valorificarea bunurilor deținute de debitori. De data aceasta este vorba despre reluarea unei proceduri, în care este implicat un anume Costel Doroftei. Pentru că a acumulat mai multe datorii, bunurile acestuia vor fi scoase la vânzare pe data de 11.04.2022.

”Îi somăm pe toți cei care pretind vreun drept asupra imobilului urmărit să-l anunțe pe executorul judecătoresc înaintea datei stabilite pentru vânzare. Îi invităm pe toți cei care doresc să cumpere imobilul urmărit silit să se prezinte la data, locul și ora stabilite pentru vânzare, având asupra lor cartea de identitate, și, până la această dată, să prezinte oferta de cumpărare”, sunt recomandările executorului judecătoresc Bogdan Tufeanu.

Bunurile constau într-un apartament situat la etajul 7 al blocului 545 de pe șoseaua Păcurari, nr.41, la care se adaugă și o mansardă. Licitația a fost organizată și în anul 2021, dar nu s-au prezentat ofertanți. Executorii au scos la vânzare și un apartament de pe strada Eternitate.

Executorii judecătorești reiau vânzarea unui apartament din șoseaua Păcurari, dar procedurile sunt complicate

Conform dosarului de executare, apartamentul este compus din 3 camere, cu o suprafață utilă de 85,20 mp, la care se adaugă o mansardă neintabulată de aproape 150 mp. Bunurile sunt scoase la vânzare în baza mai multor debite care constau în: amenzi, datorii la asociația de proprietari, impozite neachitate etc. La un moment dat, valoarea creanțelor depășea nivelul de 40.000 de lei. Evaluatorii au stabilit un preț de pornire a licitației de 758.000 de lei, adică 150.000 de euro. Costel Doroftei nu are o relație prea bună nici cu vecinii. Aceștia l-au acuzat în repetate rânduri că inundă apartamentele de la etajele inferioare, dar proprietarul nu a luat nicio măsură. Vecinii au luat în calcul varianta să se mute din bloc. La un moment dat, Costel Doroftei a fost și amenințat.

Pe cutia poștală din casa scării i-au fost lăsate mesajele: ”Cioroi, parazit, spurcat!”. În acest dosar de executare a fost implicată și fosta soție a debitorului, dar a declarat că nu mai are nicio legătură cu fostul partener de viață. La un moment dat, executorii au intrat și peste locuința unui bătrân de 90 de ani din cartierul Copou.

Vila fostului director Totalgaz Industrie, greu de vândut

Totodată, peste aproape două săptămâni, pe data de 30.03.2022, executorii judecătorești vor organiza licitația pentru valorificarea bunurilor ce aparțin lui Adrian Coca, fost director la compania Totalgaz Industrie, acum aflată în insolvență. Adrian Coca a ipotecat vila de pe strada Ioan Petru Culianu, iar banii au fost folosiți pentru susținerea activității din firmă. Apoi a a demisionat, dar a rămas cu o datorie de peste 1 milion de euro la First Bank. Licitația pentru valorificarea imobilului pornește de la 2.063.366 de lei, aproape 400.000 de euro, după ce procedura a eșuat în mai multe rânduri, din cauză că nu s-au prezentat ofertanți. Procedura va fi organizată la sediul executorului judecătoresc Ciprian Sârbu.

Vila lui Adrian Coca, situată chiar lângă proprietatea lui Ioan Pârău, patronul Totalgaz Industrie, are regimul de înălțime D+P+1+M. Executorii judecătorești reiau vânzarea apartamentului din șoseaua Păcurari, dar licitația va fi adjudecată doar dacă vor fi depuse oferte care respectă condițiile impuse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *